Røde Kors: Asylansøgere hører om sexmoral på kursus

S vil sende asylansøgere på kursus i seksualmoral, men ifølge Røde Kors sker det allerede.

Debatten om seksuelle overgreb begyndte, da over 500 kvinder anmeldte seksuelle overgreb begået af asylansøgere i den tyske by Køln nytårsaften. (Foto: Maja Hitij © Scanpix)

S-retsordfører Trine Bramsen vil have asylansøgere på kursus i seksualmoral, så de kender spillereglerne.

Flere kvinder i Thisted har klaget over, at de har følt sig generet af asylansøgere. 500 har indgivet anmeldelse efter at være udsat for seksuelle overgreb nytårsaften i Køln i Tyskland og både politi og Stockholm kommune erkender, at piger er blevet forulempet af asylansøgere ved en festival.

Ifølge asylchef i Røde Kors Anne la Cour modtager alle flygtninge og asylansøgere en introduktion til det danske samfund, når de ankommer til landet.

- Alle asylansøgere gennemgår et introduktionskursus i den første tid i Danmark, og der har vi også spørgsmål som ligestilling og seksualmoral på dagsordenen. - Hvis de får asyl og bliver overført til kommunen, så tager vi det op en gang til. Kurset er på i alt 30 timer med forskellige moduler, siger hun.

K-integrationsordfører Naser Khader vil lige som DF have undersøgt, om flygtninge generer danske kvinder, og han mener, at asylansøgere skal have skåret ud i pap, hvordan det danske samfund er skruet sammen.

Senest har flere kvinder i blandt andet Thisted Kommune følt sig generet af udenlandske asylansøgere i nattelivet.

/ritzau/