Røde Kors sløjfer julen

Al julepynt er blevet fjernet fra de britiske Røde Kors-butikker. Organisationen skal være neutral, lyder forklaringen. Dansk Røde Kors vil ikke forbyde julepynt.

Røde Kors har man ingen planer om at forbyde julepynt i de danske genbrugsbutikker. (© Colourbox)

Blot få dage før juleaften er julen blevet forbudt i det britiske Røde Kors, skriver Kristeligt Dagblad.

Overalt i landet er medarbejderne blevet bedt om at fjerne julepynten fra alle 430 Røde Kors-butikker med den forklaring, at den humanitære organisation er neutral, og at enhver forbindelse til en politisk eller religiøs retning kan forringe mulighederne for at arbejde rundt om i verden.

Dansk Røde Kors er pragmatisk

I Dansk Røde Kors har man ingen planer om at forbyde julepynt, men forstår samtidig udmærket, at det kan være nødvendigt for organisationen at være pragmatisk omkring sin fremtoning.

Dansk Røde Kors har selv måttet fjerne selve korset i Røde Kors-symbolet og erstatte det med en rød halvmåne på deres biler, da medarbejdere for et par år siden opererede i et højspændt område af Pakistan, fortæller pressechef Hans Bech Gregersen.

Vil ikke provokere

- Vi er en sekulær organisation, der hjælper uanset tro. Korset er et beskyttelsessymbol, ikke et kristent symbol, men ikke alle opfatter det sådan, og det tager vi gerne hensyn til. Vi er ikke ude på at provokere, kun på at hjælpe andre, forklarer han.

Alligevel er det i orden, hvis de danske Røde Kors-butikker har kristent julepynt hængende.

- Vores vurdering er, at det er der plads til i Danmark, forklarer Hans Bech Gregersen.