Røde ører hos politiet: Tændte sirener ved en fejl

Rigspolitiet har haft ansvaret for sirenerne i mindre end en uge. I går gik noget galt.

Rigspolitiet skal nu undersøge, hvorfor sirenerne satte i gang flere steder, hvor de ikke skulle. Grafik: Mads Rafte Hein.

Da en fabriksbygning fyldt med blandt andet kemikalier, maling og benzin i går brød i brand i Viborg, udviklede det en masse sundhedsfarlig røg.

Derfor blev sirenerne i byen tændt, og politiet advarede mod den farlige røg - helt efter planen.

Alligevel er der i dag røde ører hos Rigspolitiet, der har ansvaret for sirenerne. For sirenerne blev ikke kun tændt i Viborg, men også i flere andre kommuner i området.

Ifølge Rigspolitiet lød sirenerne ved en fejl i flere kommuner som Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Morsø og Ringkøbing-Skjern.

Det er problematisk, fordi sirenerne som bekendt varsler ulykker eller katastrofer af alvorlig karakter. Derfor skabte sirenerne i går unødig bekymring hos mange borgere i det midtjyske.

Thomas Kristensen, der er pressechef i Rigspolitiet, kan endnu ikke sige, hvordan fejlen opstod.

- Det er noget af det, vi skal have kigget rigtig grundigt på og set præcis, hvor det er, fejlen er opstået. Det er selvfølgelig ikke noget, vi er stolte af, det her, siger han.

'Virkelig, virkelig irriterende'

Rigspolitiet overtog for mindre end en uge siden ansvaret for sirenevarslingerne, og derfor er udstyret først for nyligt blevet installeret i Rigspolitiets hovedkvarter i Glostrup.

Det ærgrer Thomas Kristensen, at flere borgere har været unødigt bekymrede i går.

- Det er ikke bare en ærgerlig fejl. Det er virkelig, virkelig irriterende. Det er klart, at når man aktiverer sirenevarslingen, så skaber det et enormt behov i befolkningen for at vide, hvad der sker.

- Vi har forsøgt at kommunikere hen over natten, at det var en fejl de fleste steder, og at det kun gjaldt i Viborg. Men jeg kan sagtens forstå, at det er noget, folk undrer sig over.

Sirenerne lød altså i det meste af Midt- og Vestjyllands politikreds. Politiet kan endnu ikke oplyse, hvor mange sirener, der blev sat i gang ved en fejl. Det vides heller ikke, hvor længe de forkerte sirener lød.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser Ifølge TV Midtvest, at der på et tidspunkt var flere end 600 mennesker i kø på politiets telefoner på grund af sirenerne.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter