Rødspætten har fået sin egen sang

Danmarks populære fisk - rødspætten - har nu fået sin egen sang. I går blev vinderen i sangkonkurrencen om årets pinsefisk nemlig kåret i Tivoli. Dommerpanelet havde modtaget 470 bud på en rødspættesang, og det blev lærer Poul Nielsen, der løb med æren og en check på 10.000 kroner.

Danmarks populære fisk - rødspætten - har nu fået sin egen sang.I går blev vinderen i sangkonkurrencen om årets pinsefisk nemligkåret i Tivoli.

Dommerpanelet bestående af sanger og sangskriver Keld Heick,formand for Danmarks fiskehandlere, Carl Ahrenkiel, og Roskildesbiskop, Jan Lindhardt, havde modtaget 470 bud på en rødspættesang,og det blev lærer Poul Nielsen, der løb med æren og en check på10.000 kroner.

Baggrunden for sangkonkurrencen er et ønske fra biskop JanLindhardt om, at pinsen ikke bliver overset. Det er kirkensfødselsdag, og det må ikke gå upåagtet hen, mener JanLindhardt.

Det var netop Jan Lindhardt, der for fire år siden fik den idé,at han ville gøre pinsen til en festlig og folkelig begivenhed. Ogda kirkens symbol er fisken, var der basis for et samarbejde medfiskehandlerne.

Om sangkonkurrencen har Roskildes biskop tidligere sagt til DRNyheder:

- Det er faktisk meget seriøst, fordi man kan ikke have enfolkelig, dansk fest, uden at den har et madmæssigt grundlag. Hvisden ikke har det, bliver den glemt - danskerne husker medmaven.