Rørt dronning Margrethe om fællessang: 'Tak for sangen. Det var virkelig en fantastisk oplevelse'

På tværs af landet blev der ved middagstid sunget fire sange til dronning Margrethe.

Selv om fejringen af dronning Margrethes 80 års fødselsdag på grund af coronasituationen foregår noget mere afdæmpet end først planlagt, bliver det runde hjørne alligevel markeret.

Klokken 12 skete det med fællessang på tværs af landet.

Der blev indledt med 'I dag er det dronningens fødselsdag' efterfulgt af 'Solen er så rød mor', inden der blev sunget 'I Danmark er jeg født' og til sidst Kim Larsens 'Papirsklip'.

Hovedpersonen selv så med fra tv-stuen på Fredensborg Slot, og hun var tydeligt tilfreds med de mange sangstemmer.

- Tak for sangen. Det var virkelig en fantastisk oplevelse. Det går lige til hjertet, lød det fra en tydeligt rørt dronning.

Her kan du se og høre fødselsdagssangen:

Overraskede fødselsdagsgæster

Mens 'Papirsklip' blev sunget, trådte dronningen meget overraskende ud i forårssolen på slotspladsen foran Fredensborg Slot og vinkede til de fremmødte.

Det var ikke noget, der på forhånd var annonceret.

Se øjeblikket her:

Regentens fødselsdag begyndte med, at hoffets ansatte vækkede dronningen med morgensang og 'I Danmark er jeg født', som fødselaren så fik lov til at høre endnu engang lidt senere - denne gang med et lidt større kor.

(Foto: © Nikoline Vestergaard DR)

På billeder står dronningen i natkjole og med udslået hår og smiler, mens hun kigger ned på de ansatte, der står med behørig afstand og synger i Kuppelsalen på Fredensborg Slot.