Røveri-renset Claes: Jeg er stadig hidsig

Claes Toft Rasmussen er stadig sur og gal, selvom han onsdag fik rettens ord for, at han i 2004 fejlagtigt blev dømt for et røveriforsøg.

Claes Toft Rasmussen har siddet i fængsel i halvandet år for en forbrydelse, der var opdigtet. (© Historien bag Historien - Den uskyldigt dømte)

Efter at have været offer for et justitsmord af de helt store fik 42-årige Claes Toft Rasmussen onsdag rettens ord for, at han for knap ti år siden fejlagtigt blev dømt for et røveriforsøg.

- Jeg er lettet. Jeg har ventet så længe på det, at jeg dårligt kan lade være at flæbe. Men jeg er stadig hidsig over det, siger han til DR Nyheder.

Claes Toft Rasmussen nåede at sidde i fængsel i halvandet år, inden sagen sidste år blev afsløret som en stor løgn. En løgn, som kokken Joe Christensen havde fundet på, fordi han ifølge sin egen forklaring ville have opmærksomhed. Kokken er siden blev idømt to års fængsel for sine løgne.

- Det her betyder, at jeg kan komme videre, men jeg mangler stadig at få gjort erstatningssagen færdig. Jeg skal blandt andet undersøges af psykiatere, inden den kan gå i gang, siger Claes Toft Rasmussen.

Advokat: Det tog lang tid

Hans forsvarsadvokat Niels Rex er tilfreds med dagens renselse af Claes Toft Rasmussen.

- Det tog lang tid, men nu har vi rettens ord for hans uskyld. Det er en kæmpe lettelse for Claes. Nu kan vi komme i gang med erstatningssagen, siger han.

En række toneangivende advokater - inklusive Niels Rex - og flere politikere har kritiseret, at Claes Toft Rasmussen indtil i dag fortsat har været dømt i sagen, og at han har ventet siden sidste forår, hvor kokken tilstod, på at få den oprejsning og erstatning, han har krav på.

Se dokumentaren "Historien bag historien: Den uskyldigt dømte" på DR1 onsdag 25. juni klokken 20:40.