Rohde: Datter til bladtegner opsøgt af 12 mænd

En datter til en af de 12 bladtegnere, som tegnede profeten Muhammed i Jyllands-Posten, er blevet opsøgt på sin skole af 12 muslimske mænd. Det oplyste Venstres politiske ordfører, Jens Rohde i TV-AVISEN.

De 12 bladtegnere har fået vendt fuldstændig op og ned på deres liv og lever under jorden efter at have modtaget dødstrusler, siger Venstres Jens Rohde. (© DR)

En gruppe muslimske mænd har forsøgt at få fat i datteren til en af de 12 bladtegnere, som tegnede profeten Muhammed i Jyllands-Posten, på hendes skole.

Det oplyste Venstres politiske ordfører, Jens Rohde, da han torsdag aften i TV Avisen skulle forklare sit og statsministerens angreb på erhvervslivet for at sætte forretning over ytringsfriheden.

Datteren var ikke i skole

Rohde sagde, at de 12 bladtegnere har fået vendt fuldstændig op og ned på deres liv og nu lever under jorden efter at have modtaget dødstrusler.

- Og en datter til en af tegnerne blev opsøgt af 12 muslimske mænd på en skole, som ønskede at få fat i denne datter. Hun var så heldigvis ikke i skole, sagde Jens Rohde.

Møde med bladtegnere

Senere torsdag aften sagde Jens Rohde til Ritzaus Bureau, at han fik oplysningen om, at muslimerne forsøgte at få fat i tegnerens datter, under et møde med bladtegnere.

Det var torsdag aften ikke muligt at få en kommentar fra Politiets Efterretningstjeneste til oplysningerne.