Rolig antiracistisk demo i Århus

Demonstrationen begyndte klokken 14 fra Rådhuspladsen, og kort efter anholdt politiet præventivt 12 personer fra København.

Selv om demonstrationen forløb roligt, vil politiet holde skærpet opsyn resten af aftenen. (Foto: Martin Ballund © Scanpix)

Århus blev ikke som frygtet skueplads for uroligheder ved lørdagens demonstration organiseret af den antiracistiske organisation Good Night White Pride.

- Det er forløbet stille og roligt, men vi holder et skærpet opsyn resten af aftenen og natten, siger vagtlederen ved Østjyllands Politi.

12 anholdt præventivt

Demonstrationen begyndte klokken 14 fra Rådhuspladsen, og kort efter anholdt politiet præventivt 12 personer fra København, som man frygtede ville forsøge at komme i slagsmål med moddemonstranter. De 12 blev lørdag aften løsladt og sat på bussen hjem til Sjælland.

På forhånd havde højreradikale grupper meldt om moddemonstrationer på deres hjemmesider, men det førte ikke til slagsmål.

Politiet efterforsker dog en voldsepisode i forbindelse med demonstrationen.

Overfaldet med flaske

På Park Allé i centrum af Århus blev en person og hans kammerat ifølge politiet overfaldet med en flaske. Politiet har dog endnu ikke klarhed over detaljerne omkring overfaldet.

Kim Møller, der redigerer den politiske blog Uriasposten, skriver i en pressemeddelelse, at det var ham, der blev overfaldet. Det skulle angiveligt være sket, efter at han tog billeder af demonstranterne.

Facebook
Twitter