Rollespillere i opråb til politikere for armbrøster i skoven: 'De behøver jo ikke være store'

De Radikales retsordfører har bedt justitsministeren svare på, om armbrøst kan gøres lovligt til liverollespil.

Der er mangel på armbrøster, når rollespillere er i skoven som elvere, orker og dværge. (Foto: Louise Bruen © PRIVATFOTO)

Sværd lavet af gamle liggeunderlag og gaffatape, livagtige masker, buer og pile og høje råb i skoven er en helt essentiel del af spillet, når rollespillere går i skoven klædt ud som orker, elvere eller dværge.

Men der mangler en ting for mange danske rollespillere: At få lov til at tage en armbrøst med sig på

slagmarken
i skoven. Armbrøster er nemlig ulovlige i Danmark.

- Vi behøver jo ikke have store armbrøster. Vi skal jo bare have nogle armbrøster, der kan trække måske 25 pund, og som måske bare kan skyde en enkelt pil, siger Jacob Kronby Schulze, næstformand i Bifrost, der er landsforeningen for danske rollespilsforeninger.

- Det er ikke de moderne armbrøster. Dem vil vi ikke have, og jeg kan godt forstå, nogen er bange for dem. De trækker 200 pund og kan skyde igennem en bildør. Dem har vi ikke brug for, tilføjer han.

Men som det er i dag, kan rollespillerne godt skyde en hvid pil efter ideen om at tage en armbrøst med i våbenarsenalet, fordi de blev forbudt i 1987.

Gode til dusørjægere

Armbrøsterne er dog en mangelvare i spillet, og mange rollespillere vil ifølge Jacob Kronby Schulze, meget gerne have lov til at bruge dem.

- Det er noget, der helt klart styrker vores oplevelse ude i skoven.

- Det er meget oplagt, hvis man gerne vil spille dusørjægere. Nogle gange bygger vi sådan nogle lejre, hvor man står bag ved en mur, og så er det bare meget smart at have sådan en armbrøst, og det er visuelt rigtig flot, siger Jacob Kronby Schulze.

Jacob Kronby Schulze har fået retsordføreren for Radikale Venstre til at stille spørgsmål til ministeren om, om våbenloven kan ændres. (Foto: Louise Bruen © PRIVATFOTO)

Bifrost har skulet til naboerne i Tyskland, hvor armbrøst godt kan være rollespilsvåben, så længe det er ældre modeller, og han forstår ikke, hvorfor de ikke kan være lovlige i Danmark, hvis bare pilespidserne erstattes med store skumgummidutter, så folk ikke kommer til skade.

- Derfor beder vi om tillid til, at vi godt kan

håndtere
det. Vi må jo godt have bue og pil nu, og vi har også katapulter med ude i skoven. Så hvis vi ville forvolde skade, havde vi da gjort det for længst, siger Jacob Kronby Schulz.

Ministeren skal se på det

Behovet for at kunne udvide våbenpakken er i Bifrosts øjne så stort, at man nu har bedt politikere om at se på at ændre våbenloven.

Og den henvendelse er Radikale Venstres

retsordfører
, Kristian Heegard, bidt på. Derfor har han stillet et spørgsmål til justitsminister Nick Hækkerup (S), om han vil være åben for at ændre våbenlovgivningen.

- Jeg bliver forelagt på det her møde, at armbrøster er det største ønske blandt rollespilsforeninger, og der går ikke noget hverken fra eller til, at jeg spørger ministeren ind til en praksis, der i øvrigt er tilladt i andre lande, siger Kristian Heegard.

Kristian Heegard har ikke selv spillet rollespil de senere år.

- Men det her handler jo ikke om, hvorvidt man selv har gjort noget eller ej, og derfor ikke kan hjælpe en rollespilsforening. For mig har det lige meget vægt, om man som advokat eller rollespilsforening møder op på mit kontor, siger han og tilføjer:

- Det ville være et fattigt demokrati, hvis der var nogen, der var finere end andre eller havde forrang.

Facebook
Twitter