Ros fra politiet til Københavnerfest

Seks er anholdt under den fire dages Distortion-fest i København, og det er ikke mange, lyder det fra Københavns Politi.

Politiet roser arrangører og deltagere af den fire dage lange Distortion-fest i Københavns gade. (Foto: Uffe Weng © Scanpix)

Københavns Politi roser arrangører og deltagere i fire dages Distortion-fest i hovedstaden.

- Folk har alt i alt opført sig ordentligt, siger Arne Aabech, central vagtleder i Københavns Politi.

Politiet har anholdt seks under de fire dages og ikke mindst nætters festligheder, og det er ikke mange til fire dages fest med 100.000 deltagere hver dag, siger han.

Politiet har haft ekstra mandskab til at hjælpe arrangørerne og holde ro og orden under festlighederne på Nørrebro, Vesterbro, indre by og afslutningen natten til søndag på Christians Brygge.

Positiv oplevelse

- Det har været en rigtig positiv oplevelse, siger vagtlederen.

Arrangementet er dog fra flere sider blevet kritiseret for at efterlade en syndflod af affald, ram tisselugt og knuste flasker i byens gader, og det vil indgå i Københavns Kommunes evaluering af begivenhederne.

Så forsvinder ideen

- Alt har en grænse, og vi skal evaluere gadefesten med Distortion. Man kan flytte festen til Carlsberggrunden eller Valbyparken, men så forsvinder hele idéen, sagde centerchef i Center for Renhold, Claus Robl, tidligere på ugen til Ritzau.

Foruden Københavns Kommune støtter ögså Statens Kunstfond og turistorganisationen Wonderful Copenhagen Distortion festivalen.

Facebook
Twitter