Roskilde-vagter skal få københavnere til at larme mindre og spritte mere

Københavns Kommune har hyret særligt personale til at holde opsyn, hvor mange samles.

Islands Brygge er et yndet udflugtsmål. Også under corona-epidemien, og der er behov for at minde folk om at dæmpe sig og huske corona-retningslinjerne, mener kommunen. (arkivfoto) (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Skru ned og sprit af.

Københavns Kommune oplever et stigende behov for at minde borgerne om at dæmpe sig til udendørsfester i det offentlige rum og huske at overholde corona-retningslinjerne.

Derfor har kommunen ansat en gruppe sikkerhedsfolk, der blandt andet skal guide festglade unge.

- I år er situationen dog særligt svær, da corona-restriktioner har aflyst sommerens festivaler og koncerter, og klubber og værtshuse enten lukker tidligt eller er helt lukket, udtaler vicedirektør i Københavns Kommune Nikolaj Hvingtoft Hansen i en pressemeddelelse.

De nye sikkerhedsværter, som kommunen kalder dem, har erfaring med lignende arbejdsopgaver på Roskilde Festival.

De kommer til at arbejde tæt sammen med såkaldte støjvagter, som kommunen i forvejen har ansat og skal blandt andet sættes ind på velbesøgte områder som Islands Brygge, Nordhavn, Fælledparken, Nørrebroparken og Ofelia Plads.

Glemmer at holde afstand

Gennem en længere periode har beboere i de attraktive bydele været plaget af larm, fest og store affaldsbunker, når studenter og andre unge har festet på græsplæner og ved havneområder.

Københavns Kommune har modtaget adskillige naboklager, samtidig med at det gode vejr af flere omgange har fået alt for mange mennesker til at forsamle sig ved byens udendørsområder på trods af krav om afstand og håndsprit.

- Mange glemmer at holde afstand og følge retningslinjerne, nu hvor byen er mere hverdagstravl igen, men der er stadig en corona-epidemi, og vi har stadig en opgave med at gøre vores til, at smittekæder begrænses, siger Nikolaj Hvingtoft Hansen.

Politikredsene har modtaget flere klager over støj de seneste måneder sammenlignet med samme periode sidste år.

Facebook
Twitter