Rufus Gifford: 'Vi kommer til at savne jer'

Tre et halvt år i Danmark har forandret Rufus Gifford, der fortæller, at han og manden Stephen DeVincent kommer til at savne danskerne.

Den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, er gennem sine tre og et halvt år i Danmark nærmest blevet dansk folkeeje.

Men det er ikke kun danskerne, der blevet vilde med den afgående ambassadør, som vi blandt andet lærte at kende i programserierne 'Jeg er ambassadøren fra Amerika' og 'Jeg er ambassadøren II' på DR3.

Vil aldrig glemme danskerne

Rufus Gifford og hans mand, Stephen DeVincent, har også tabt deres hjerte til danskerne - især den helt almindelige dansker, som de møder på gaden.

- Jeg har mødt fantastiske mennesker de seneste tre og et halvt år. Jeg har mødt nogle vidunderlige ministre, politikere og direktører. Men de folk, jeg aldrig vil glemme, er de enkelte danskere. Dem, som har stoppet os på gaden og fortalt deres historie og delt deres oplevelser. Det er den slags, jeg aldrig vil glemme, siger han til Aftenshowet og fortsætter:

- Måske får vi aldrig det særlige forhold til nogen igen, som vi har fået til mange danskere. Vi kommer til at savne det, siger han.

I DR3's programserier gav Rufus os ikke kun et indblik i hans arbejdsliv, men også hans privatliv. Selv da han og Stephen DeVincent giftede sig på Københavns Rådhus, fik danskerne lov til at være fluer på væggen.

En forandret mand

Og netop vielsen er en begivenhed, der også står tilbage som én af de helt store oplevelser, som parret har haft sammen i Danmark, fortæller han.

Og det er ikke kun en gift, men også en forandret mand, der nu vender hjem til USA.

- Jeg var et andet menneske, da jeg kom til Danmark. Jeg har lært så meget af den her oplevelse. Vi vil være evigt taknemmelige, siger han.

Facebook
Twitter