Rumæner efterlyses for stewardessemord

Den 58-årige rumæner Marian Clita er fanget af overvågningskameraer på det hotel, hvor SAS-stewardesse Vera Vildmyren blev myrdet.

Den efterlyste Marian Clita er 58 år, ca. 170 cm høj. og almindelig til kraftig af bygning. (© Københavns Politi)

Politiet efterlyser den 58-årige rumæner Marian Clita for at stå bag drabet på den 42-årige norske stewardesse Vera Vildmyren på Hotel Radisson Blu på Amager mandag aften.

Ifølge Københavns Politi blev den norske stewardesse og mor til to børn brutalt slået ihjel for en mobiltelefon, et betalingskort og de kontanter, hun havde på sig.

Marian Clita er fanget af videoovervågningen på en hotelgang. Han er iført en habitjakke og hvid skjorte og han kigger ligeud.

Marian Clita beskrives som cirka 170 centimeter høj og almindelig til kraftig af bygning.

Tilfældigt rovmord

Det var tilsyneladende tilfældighedernes spil der gjorde, at det netop var Vera Vildmyren, der blev offer for det voldsomme rovmord på sit hotelværelse på 20. etage omkring klokken 20 mandag aften.

- Den efterlyste ankommer til hotellet klokken 17.20, og han forlader det igen omkring klokken 21.15. Hvordan han er kommet ind og ud, ved vi ikke endnu, siger drabschef Ove Dahl.

Politiet har desuden fundet de to gerningsvåben, som Vera Vildmyren blev slået ihjel med. Den 42-årige udkæmpede en vild kamp for sit liv på værelset, men hun blev både slået med et stumpt instrument og stukket med en spids genstand, og til sidst blev overmagten altså for stor for kvinden.

Efterlyser pung og telefon

Hvad der konkret har fået politiet til at mistænke rumæneren har Ove Dahl ingen kommentarer til.

Rumæneren er ikke kendt i forvejen af dansk politi. Han var ikke ansat på hotellet, og han var heller ikke tjekket ind på et værelse.

Billederne er nu politiets bedste spor i drabssagen. De er nu sendt rundt til Københavns hoteller i forsøget på at få manden identificeret.

Københavns politi efterlyser samtidig den dræbtes pung, betalingskort og mobiltelefon af mærket Samsung.

Eventuelle henvendelser i sagen kan rettes til Københavns Politi på telefon 33 14 14 48.

Her ses Marian Clita på overvågningsbilleder fra Radisson Blu-hotellet, hvor den 42-årige stewardesse blev myrdet. (© Københavns Politi)
Facebook
Twitter