Rumæner sendes hjem efter drab på stewardesse

Drabsmand skal afsone resten af sin straf i Rumænien for drab på et hotel på Amager i 2011

Drabsmanden Marian Clita, der afsoner en straf på 14 års fængsel for drabet på den norske stewardesse Vera Vildmyren, har accepteret, at han skal forlade Danmark.

Samtidig har Københavns Byret stadfæstet udvisningsdommen fra 2011, skriver ekstrabladet.dk.

Den i dag 61-årige rumæner har ellers tidligere kæmpet en indædt kamp for at undgå at blive overført til et fængsel i hjemlandet, men nu har han tilsyneladende forliget sig med tanken om en tilværelse som fange i Rumænien.

- Det er et retskrav for udvisningsdømte, der har siddet fængslet i over to år, at deres udvisningssag skal prøves igen ved retten.

- Her skal der tages stilling til, om deres personlige forhold har ændret sig i mellemtiden, og om de fortsat udgør en reel trussel for det danske samfund, siger dommer Gitte Cordes fra Københavns Byret til ekstrabladet.dk.

- Han har ikke selv protesteret imod udvisningen i denne sag, og der er intet i hans personlige forhold, der taler imod en hjemsendelse. Samtidig må man jo sige, at han stadig udgør en reel samfundsfare, siger dommeren.

Ifølge ekstrabladet.dk vil der angiveligt blot gå nogle få uger, før Clita er tilbage i Rumænien, idet også de rumænske myndigheder allerede har sagt ja til at modtage ham.

Den 42-årige Vildmyren blev banket og snittet ihjel i marts 2010, da Marian Clita benyttede hendes ulåste dør på hotelværelset på Radisson Blu på Amager i København til at snige sig ind, mens offeret lå og hvilede sig.

/ritzau/

FacebookTwitter