Rumænere idømt hårde straffe i sixpack-sagen

Seks rumænere er dømt for at stå bag en stribe indbrud, som anses som organiseret kriminalitet.

De skyldige i sixpack-sagen har fået lange straffe. (© Colourbox)

Retten i Lyngby idømmer seks rumænske mænd mellem to år og otte måneder og tre et halvt års fængsel i den såkaldte sixpack-sag om en række indbrud.

Retsformand Søren Holm Seerup fortæller, at det er en enig domsmandsret, som står bag afgørelsen.

-Vi har fundet, at der er tale om én samvirkende bande, der er rejst til Danmark med det formål at begå indbrud, siger retsformanden.

Tiltalt for 22 indbrud

Sagen er efterforsket af politiets særlige indbrudsgruppe Task Force Indbrud og har haft kodenavnet Sixpack. De fem har tilsammen været tiltalt for 22 indbrud i København og Nordsjælland.

Anklager Carina Erdogan havde forud for dommen forlangt, at de seks mænd skulle idømmes mellem tre og fire års fængsel, blandt andet fordi indbruddene efter anklagemyndighedens opfattelse har været organiseret.

De seks rumænere er kommet til Danmark for at arbejde, men kunne ikke finde job, og slog sig derfor ind på kriminalitet for at skaffe penge.

Flere har erkendt at have deltaget i indbrud, men de tiltalte har nægtet, at der skulle være tale om organiseret kriminalitet, og de nægter at have arbejdet sammen som gruppe om indbruddene.

/ritzau/

Facebook
Twitter