Russisk atomkraftværk gav bilkø på Storebæltsbroen

Politiet lukkede vejbaner, da atomkraftværk blev bugseret gennem Storebælt.

Det flydende russiske atomkraftværk passerede i eftermiddag Storebælt, hvilket gav lukkede vejbaner på Storebæltsbroen.

Et flydende atomkraftværk i havet fik her til aften konsekvenser på bilister på land.

Politiet besluttede nemlig at begrænse trafikken over Storebæltsbroen fra klokken 16.50 og næsten to timer frem, mens Akademik Lomonosov langsomt blev bugseret gennem Storebælt.

- I begge retninger blev højre vejbane spærret, oplyser en talsmand for Københavns Politi, Lars Krabbe, over for Ritzau.

- Vores opgave er at sikre fri passage gennem dansk farvand, siger Lars Krabbe.

- Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning begrænsede vi trafikken, siger talsmanden, som over for nyhedsbureauet ikke ønsker at forklare om baggrunden for beslutningen.

Stor opmærksomhed i forvejen

Den russiske pram Akademik Lomonosov har modtaget en del opmærksomhed under dens færd gennem de danske farvande.

Det 144 meter lange fartøj huser nemlig et atomkraftværk, der kan genere strøm til i omegnen af 100.000 mennesker.

Skibet sejlede her til aften under Storebæltsbroen på sin lange rejse, der skal føre det flydende atomkraftværk fra Sankt Petersborg til Murmansk og videre til Pevek i det Østlige Sibirien - 10 tidszoner fra Danmark.

Fartøjet er undervejs blevet fulgt af flere forskellige patruljefartøjer og forventes at bruge tre dage på at komme gennem de danske farvande.

Der er ikke strålingsfare forbundet med passagen, da kraftværket ikke har nukleart brændsel ombord endnu. Det sker efter planen først i Murmansk, som ligger nær den finske og norske grænse.

Netop nordmændene har lagt pres på russerne for at undgå, at atomkraftværket skulle sejle nær landets kyster med nukleart materiale ombord.

Facebook
Twitter