Ryanair-strejker fortsætter: Piloter nedlægger arbejdet i næste uge

146 afgange er aflyst på fredag.

Denne sommer har både kabinepersonale og piloter strejket for at opnå bedre arbejdsvilkår. (Foto: © Enrique Calvo, Scanpix)

Ryanair må endnu engang advare passagerer om fly-aflysninger som følge af personalestrejke.

Piloter i Belgien, Sverige og Irland nedlægger nemlig næste fredag arbejdet for at få flyselskabets ledelse til at forhandle om arbejdsvilkår, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Strejken den 10. august vil være piloternes femte endagsstrejke denne sommer, og det kan ske, at piloter i Tyskland og Holland også deltager i den voksende tvist mellem ledelse og personale.

146 aflysninger

Indtil videre er 146 afgange til og fra Belgien, Sverige og Irland aflyst.

DR Nyheder har forsøgt at få svar på, om strejken vil have betydning for fly til eller fra danske lufthavne, men alle passagerer er ifølge Ryanair informeret om aflysninger af deres rejse.

Samtidig oplyser Ryanair på selskabet twitter-konto, at berørte passagerer har fået tilbudt alternative afgangstidspunkter eller tilbagebetaling af billetprisen.

Nedskæring som konsekvens

Både piloter og kabinepersonale har gennemført strejke denne sommer.

Kabinepersonalet i Belgien, Spanien og Portugal nedlagde i juli arbejdet på grund af løn, arbejdsvilkår og ansættelsesforhold, og i går var 20 irske Ryanair fly aflyst som følge af pilotstrejke.

Fredagens arbejdsnedlæggelse var svar på ledelsens trussel om at gennemføre nedskæringer blandt besætningen i Irland inden vinteren 2018 og fyre op mod 300 irsk-baserede medarbejdere.

Ryanair har tidligere påpeget, at nedskæringerne var en konsekvens af personalets strejker, der over sommeren har haft negativ påvirkning på billetsalg og forbrugertillid.