Rystelser rammer Bornholm: 'Jorden rystede. Huset rystede. Benene rystede'

Det er med stor sandsynlighed et jordskælv i Polen, der har sendt rystelser hele vejen til klippeøen.

"Jordskælvlignende rystelser" har ramt Bornholm her til eftermiddag. (Foto: © Patrick Pleul, Patrick Pleul/picture-alliance/dpa/AP Images)

Bornholm blev her til eftermiddag ramt af "jordskælvslignende rystelser".

Ifølge GEUS, der laver geologiske undersøgelser i Danmark og Grønland, kan det muligvis være et jorskælvt i det nordlige Polen, der kan være skyld i rystelserne på solskinsøen.

- Det er muligvis rystelser fra det, folk har mærket. Det kan også være noget andet. Vi hører, at folk har mærket noget over en længere periode, som vi lige i øjeblikket ikke ved, hvad er, siger seniorforsker Trine Dahl-Jensen.

DR har talt med tre bornholmere, der alle oplevede de voldsomme rystelser.

Vibeke Kruse fortæller over en Facetime-forbindelse, at rystelserne mindede hende om et jordskælv, hun engang oplevede på en ferie.

- Det var en rigtig kraftig rumlende vibration, siger hun.

Hør Vibeke Kruses oplevelse af de rystelser, der i eftermiddags ramte Bornholm:

Johnny Emlington Darling har for nylig købt hus på den nordlige del af klippeøen, og rystelserne fik ham med det samme til at frygte, at han havde købt katten i sækken.

- Det var virkelig ubehageligt, siger han.

I starten troede han, at rystelserne skyldtes en bus eller lastbil, der susede forbi det nyerhvervede hus. Men et kig ud af vinduet afslørede hurtigt, at det ikke var tilfældet.

Næste mulighed var, at voldsomme bølger slog mod kysten, men det kunne Johnny Emlington Darling også hurtigt udelukke.

- Huset stod og rystede. Det kom med jævne mellemrum over to-tre timer, siger han.

Politiet undersøger

På Twitter oplyser øens politi, at de sammen med relevante myndigheder arbejder på at finde ud af den præcise årsag til rystelserne.

Flækket mur i Stine Jakobsen og kærestens hus.

Stine Jakobsen fik sig også lidt af en overraskelse, da hun stod i sit hus i Nexø og lagde sengetøj på.

- Og så kan jeg godt mærke, at der kommer nogle rystelser. I starten tænkte jeg, at det nok ikke var så slemt, siger hun.

Men da hendes kæreste opdager, at noget af husmuren er flækket, bliver stemingen mere alvorlig. Derfor ringer de til øens politi for at blive klogere på, hvad der sker.

- Der blev ved med at komme de her rystelser, og de var ret kraftige. Jorden rystede, huset rystede og benene rystede, fortæller hun.