S: Erstatning til uskyldige tilbageholdte

Det vil kun være rimeligt med erstatning til folk, der uretmæssigt bliver tilbageholdt af politiet, mener Socialdemokraterne, som kræver afklaring på området.

Når politiet tilbageholder folk i store grupper som ved den store demonstration lørdag, bør det udløse erstatning, hvis de forkerte ender i nettet, mener Socialdemokraternes retsordfører, Karen Hækkerup.

- Man tog bare det bageste af en helt fredelig demonstration, hvor nogen bevidst løb ind i flokken og forsøgte at skjule sig der. Der gik det ud over almindelige mennesker, som blev taget med i faldet, siger Karen Hækkerup.

Afklaring for regler om erstatning

Hun kræver en afklaring af reglerne for erstatning, når det gælder den slags tilbageholdelser.

- Der er tvivl, om man kan få erstatning for bare at blive tilbageholdt uretmæssigt og ikke anholdt. Det må vi finde en afklaring på, for det er klart, at det bør der være, siger hun.

Erstatning er på sin plads

Karen Hækkerup mener personligt, at erstatning er på sin plads, når uskyldige mennesker bliver fanget i en knibtangsmanøvre, som det skete ved den store demonstration lørdag.

- Det vil være yderst rimeligt, at folk, der uretmæssigt har siddet fem timer på den kolde asfalt, mens de venter på at blive transporteret væk, kan få erstatning. Det ser jeg intet til hinder for. Tværtimod vil det være rimeligt, siger Karen Hækkerup.

Hun har tillid til, at politiet løbende evaluerer og justerer taktikken til kommende aktioner og demonstrationer, så man undgår, at for mange uskyldige tilbageholdes.

FacebookTwitter