S-integrationsborgmester imod friskoler til indvandrere

Københavns integrationsborgmester Jakob Hougaard (S) vil have ændret friskoleloven, så det bliver forbudt at oprette friskoler til indvandrerbørn.

Jakob Hougaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, vil helt forbyde friskoler for indvandrerbørn. (Foto: © Morten Juhl, Scanpix)

Københavns integrationsborgmester Jakob Hougaard (S) vil have ændret friskoleloven, så det bliver forbudt at oprette friskoler til indvandrerbørn.

MediaLinks:

Dansk Folkeparti roser forslaget, skriver Berlingske Tidende.

- Det er et problem, at vi i Danmark har så stor offentlig støtte til en skoleform, som er så uhensigtsmæssig i forhold til integrationen, siger Jakob Hougaard til avisen.

I København går 26 procent af de tosprogede børn fra ikke-vestlige lande i friskole, og langt hovedparten går i rene tosprogede friskoler.

De muslimske friskoler har gode faglige resultater, men det er ikke nok, mener Hougaard:

- Integration handler jo om, at indvandrere og danske børn lærer af hinanden og har hinanden som kammerater.

Uden kontakt til andre børn

- Jeg er nødt til at råbe vagt i gevær. Det her er med til at skabe en opdelt by og med til at understøtte, at nogle familier lever et liv uden kontakt til danske børn, siger Jakob Hougaard til Berlingske Tidende.

Udmeldingen får Dansk Folkepartis uddannelsesordfører Martin Henriksen til at tilbyde Socialdemokratiet samarbejde i Folketinget om et forbud mod muslimske friskoler.

- Det er virkelig en god og modig melding fra den københavnske integrationsborgmester. Hvis vi kan få de samme fornuftige meldinger fra den socialdemokratiske folketingsgruppe, er der grobund for et udbytterigt samarbejde om skole- og integrationspolitikken på landsplan mellem vores to partier, siger Martin Henriksen.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5335b18f6187a21094929610