S: Lærere skal beskyttes mod mobning

Socialdemokraterne vil skærpe kampen mod mobning i folkeskolen, så også lærerne beskyttes. Det sker på baggrund af aktuel sag fra Helsingør.

Socialdemokraterne vil nu også beskytte lærere mod mobning. (Foto: DR © DR)

Lærerne i folkeskolen skal også beskyttes mod mobning. Det mener Socialdemokraterne, som ifølge Berlingske Tidende er parat med et forslag, der skal skærpe indsatsen mod mobning, så den både omfatter elever, lærere og andre ansatte på skolen.

- Man hører desværre oftere og oftere om, at specielt folkeskolelærere bliver udsat for chikane, så derfor har vi i et stykke tid arbejdet med hvordan vi kan foretage de nødvendige politiske opstramninger, siger Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Christine Antorini til avisen.

Beskyldninger om pædofili

Socialdemokraterne fremskynder forslaget på baggrund af en aktuel sag fra Hellebæk ved Helsingør, hvor en dreng har fremsat ubegrundede beskyldninger om pædofili mod en lærer på internettet.

Drengen, der er 11 år, er blevet bortvist og byrådet i Helsingør skal mandag aften tage stilling til, om han skal flyttes til en anden skole permanent.

Smides ud af skolen

Socialdemokraterne vil blandt andet have skolerne til at udarbejde tydelige adfærdsregler og værdigrundlag for opførsel - både over for hinanden og overfor skolens medarbejdere.

Hvis elever overtræder disse regler, og samtaler, påtaler og advarsler ikke hjælper, skal elever helt ned til 3. klasse som yderste konsekvens kunne smides ud af skolen og overføres til en anden.

Facebook
Twitter