S langer ud efter regeringen om patienter på sygehusgange: Det er kun gået den forkerte vej

Overbelægningen på de danske hospitaler var i marts i år rekordhøj. Det får nu den Socialdemokratiske sundhedsordfører til at rette kritik imod regeringen.

Socialdemokratiets sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen, mener regeringen burde have gjort mere for at nedbringe overbelægningen på de danske hospitaler.

For mange patienter til for få senge. Det har længe været situationen på flere af landets hospitaler.

I marts i år var overbelægningen den højeste i flere år. Det viser tal fra Sundhedsdatastyrelsen, som DR har analyseret.

Den situation får nu Flemming Møller Mortensen, der er sundhedsordfører for Socialdemokratiet, til at kritisere regeringen.

- I sidste valgkamp sagde Venstre igen og igen, at det var en topprioritet at gribe ind over for overbelægningen. Men i realiteten er det kun gået den forkerte vej, siden Lars Løkke er blevet statsminister, siger han.

Flemming Møller Mortensen efterlyser en plan for bedre koordinering mellem kommunerne og regionerne. - Regeringen har nu i tre år sagt, at de ville fremlægge en plan for, hvordan man kunne få vores sundhedsvæsen til at hænge bedre sammen. Den plan har vi ventet på siden, og det er en af grundene til, at det står så galt til på mange sygehusafdelinger.

Hos Venstre understreger man, at dele af den udskudte sundhedsreform skal komme nogle af årsagerne til overbelægning til livs.

Og at der desuden allerede er lavet en akutpakke på 415 millioner kroner. Den indeholder blandt andet 250 millioner kroner til mere personale på landets sygehuse. - Det undrer mig, at man ikke har fået de penge i spil ude i regionerne og nedbragt overbelægningen, siger Venstres Sundhedsordfører Jane Heitmann.

Facebook
Twitter