S om Airbnb-boom: Vil overveje brandsikring og skat

Socialdemokraternes boligordfører vil kigge til Amsterdam, hvor Airbnb-udlejere skal have brandsikret boligen, før de må udleje.

Jan Johansen (S) vil imødekomme Horestas ønske om sikkerhedsregulering hos private, hvis Airbnb-væksten fortsætter. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Fortsætter Airbnb-succesen, kan det være en god idé at indføre reguleringer på det store boligdelemarked.

Det siger Jan Johansen, der er boligordfører for Socialdemokraterne, efter at brancheorganisationen for hoteller, Horesta, har udtrykt bekymring for sikkerheden i de privatudlejede boliger.

- Der er ingen tvivl om, at med alle de udlejninger, der er, og hvis udlejning bliver mere professionel, så skal der kigges på, hvordan vi sørger for, at sikkerheden er i orden, siger han og tilføjer, at der også skal kigges på, om der kan betales skat af den professionelle udlejning.

Det seneste år har hele 405.000 gæster overnattet rundt omkring hos private Airbnb-udlejere i Danmark. Det viser tjenestens egen opgørelse.

Horesta byder Airbnb-tjenesten velkommen, men siger, at de frygter for blandt andet brandsikkerheden, fordi der ikke er regler for eksempelvis flugtveje som hos professionelle udbydere.

- Hvis branchen henvender sig, så må man gå ind og kigge på, hvordan man gør tingene sikrere, så sikkerheden er i orden, siger Jan Johansen.

I Amsterdam er Airbnb også populært, og her skal udlejere have installeret brandalarmer og førstehjælpkasser før de må tage mod gæster. Desuden har de hollandske politikere besluttet, at der skal betales skat af de penge, som udlejerne tjener.

- Hvis vi skal kigge på det her fremadrettet, så vil vi kigge til Amsterdam. Men det skal jo helst ikke være for tungt, siger han.

Facebook
Twitter