S-plan for togtrafik modtages positivt

Dansk Folkeparti er positive over for Socialdemokraternes forslag om en saltvandsindsprøjtning til den kollektive trafik på fire milliarder kroner.

Et forslag fra Socialdemokraterne om at fremrykke flere kollektive trafikprojekter i milliardklassen for at skabe job og bedre miljø får en positiv modtagelse af Dansk Folkeparti.

Socialdemokraternes plan skal skabe knap 5000 nye job ved at fremrykke trafikinvesteringer for fire milliarder kroner i kølvandet på det brede trafikforlig i januar.

Socialdemokraterne foreslår blandt andet, at man inden for de næste to år investerer i blandt andet dobbeltspor i Sønderjylland, nordvestbanen til Holbæk og Kalundborg og på sydbanen syd for Vordingborg.

Fremrykker gerne investeringer

Samtidig vil partiet fremskynde elektrificeringen af jernbanen til Esbjerg og øge investeringerne i letbaner i Århus, Aalborg, Odense og København. Ifølge partiets trafikordfører, Magnus Heunicke, er det oplagt at smaske tre fluer med ét smæk.

Det gælder ved både at skabe mere beskæftigelse i en tid med stigende arbejdsløshed og samtidig gavne klima og miljø og styrke den kollektive trafik ved at flytte folk fra bil til tog.

- Der er mange positive signaler i forslaget, selv om jeg synes, det er lidt underligt, at Socialdemokraterne melder ud nu, inden blækket næsten er tørt på trafikaftalen fra januar. Men jeg er en varm tilhænger af at fremrykke investeringer til bl.a. både dobbeltspor og letbaner, hvis vi kan finde pengene, siger Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen til Ritzau.

Han mener ikke, at det haster mere, end at man kan holde fast i planen om, at forligspartierne bag trafikaftalen mødes til efteråret og udmønter første del af de tidligere afsatte 50 milliarder kroner.

Facebook
Twitter