S-retsordfører vil bremse droner ved at blokere signal

Socialdemokraterne er åbne over for alle løsninger, der kan stoppe droner, som smugles ind i fængslerne.

Socialdemokraterne vil jamme signalerne ved landets fængsler, så det bliver umuligt at bruge droner og mobiltelefoner ved fængslerne. (Foto: Francois Lenoir © Scanpix)

Socialdemokraterne er åbne over for alle løsninger, der kan forhindre, at ulovlige genstande bliver smuglet ind i de danske fængsler med droner.

Det siger partiets retsordfører, Trine Bramsen, efter at DR har kunnet fortælle, at droner i mindst to tilfælde har været brugt til at smugle genstande over fængselsmurer.

- Uanset om man kaster ting ind over fængslernes murer eller sender dem ind med droner, er det helt urimeligt, og det er en adfærd, der skal stoppes, siger Trine Bramsen til Ritzau.

Ifølge S-retsordføreren er der behov for at benytte såkaldte spotjammere, som udsender bølgesignaler og kan stoppe dronerne, før de kommer ind på fængslernes område.

- Vi er sådan set åbne over for alle løsninger, der kan stoppe den uacceptable adfærd. Det handler både om, at man får overdækket udearealerne i fængslerne, og at man får indført ny teknologi, der kan blokere for både droner og brug af mobiltelefoner, siger hun.

/ritzau/