S vil have ældrepleje under lup

Socialdemokratiet vil har Rigsrevisionen til at undersøge, hvor de mange millioner afsat til frit valg inden for ældrepleje, er blevet af. Pengene er tilsyneladende ikke brugt på hjemmehjælper-tid hos de ældre, men på administration.

Socialdemokratiet vil har Rigsrevisionen til at undersøge, hvorde mange millioner afsat til frit valg inden for ældrepleje, erblevet af.

Pengene er tilsyneladende ikke brugt på hjemmehjælper-tid hos deældre, men på administration.

Sidste år vedtog Folketinget at bruge 500 millioner kroner påfrit valg af ældrepleje. Alle kommuner skal sende hjemmeplejen iudbud, så ældre kan vælge at bruge private firmaer frem forkommunens ældrepleje.

Formålet var at få flere timer til de ældre for færre penge.

Administrationen sluger pengene

En undersøgelse fra Forbundet af Offentligt Ansatte viser, at langtde fleste penge er blevet brugt til administration. Og i flerekommuner er antallet af timer i ældreplejen ligefrem faldet.

Derfor stiller Socialdemokratiet - som i øvrigt selv stemte forforslaget, dengang det blev vedtaget - nu krav om, atRigsrevisionen tager sagen op.

- Det er et ekstra argument. Det her må stoppes, fordi vi kannaturligvis ikke lægge ryg til, at i hundredvis af millioner bliverbrugt på denne her måde til bureaukrati, siger Socialdemokratietspolitiske ordfører, Frank Jensen til Radioavisen.

Facebook
Twitter