S vil have varmefotos af alle huse fra fly

Hvert hus skal fotograferes fra luften, så man kan se, hvor der fyres for gråspurvene, mener Socialdemokraterne og lancerer klimaplan til 4 milliarder kroner.

Socialdemokraterne vil have taget luftfoto af alle huse i Danmark, så man kan se, hvor varmen siver ud af døre, vinduer og tag. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Alle huse skal varmefotograferes af fly, hvis det står til Socialdemokraterne. Partiet vil have et danmarkskort, som viser, hvor varmen siver ud af døre, tag og vinduer. Derefter skal alle borgere kunne få besøg af en energikonsulent, som viser hvor der konkret kan spares på varmen.

Varmekortet er en del af en socialdemokratisk plan, som både skal skåne klimaet og skabe nye job. Planen koster 4 milliarder kroner i 2010 og 2011 og vil skabe 4600 nye job, oplyser miljø- og klimaordfører Mette Gjerskov.

Verdens første CO2 neutrale land

Et andet led i planen er at få husejerne til at skrotte deres gamle olie- og gasfyr og få 15.000 kroner for det til fordel for varmepumper og fjernvarme.

Samtidig skal el-biler have 20.000 nye ladestationer, gratis parkering og billigere ture over Storebælt.

Endelig vil Socialdemokraterne opsætte mange flere vindmølleparker både til lands og til vands, og de vil pumpe store beløb ind i bølgekraft.

Danmark skal være verdens første CO2 neutrale land. I dag hører danskerne til den gruppe verdensborgere, som udleder mest CO2, opgjort pr. indbygger.

Facebook
Twitter