'Så dum, at han ville blive klippet ud af Paradise Hotel': Kirsten Birgit uddelte verbale tæsk i nytårstale

Der blev skudt mod hele det politiske spektrum, men særlig justitsministeren stod for skud.

Kirsten Birgit holdt sin nytårstale til søs. (Foto: Mark Balstrup © Dr)

"Dummernik Hækkerup", "DR's uduelige internetplayer" og et indfølt forsvar for Morten Messerschmidt.

Alt var, som det plejer, da Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, den tidligere ankerfigur for satireprogrammet 'Den Korte Radioavis', her til aften leverede en skallesmækkende strøm af fornærmelser til året, der går på hæld.

Efter Radio24syvs endeligt tidligere på året lagde DR2 sendeflade til seniorkorrespondentens udgydelser, der blev leveret fra en kutter et sted i Kattegat.

Efter et par indledende verbale lussinger til DR’s teknik, et nyligt formet parforhold mellem en politiker og en sanger, samt ikke mindst seerne og deres tvivlsomme valg af vin og bobler, kom turen til Christiansborg og ikke mindst den nye regering.

Ingen blev sparet - heller ikke Pernille Rosendahl og Kristian Jensen - i talen.

- I afmagtens korridorer har de efterhånden samme tilgang til kunst, humor og kultur som Augusto Pinochet, der plages af en betændt hæmoride, lød den første salve fra den storrygende nytårstaler.

Ifølge Kirsten Birgit lægger vi et annus horribilis bag os, mens vi i stedet kan håbe på et decade mirabilis.

Der er dog ifølge den nu arbejdsløse samfundsrevser ikke meget, der tyder på, at vi får andet end "stiv identitetspolitik, varmluftstød af stormstyrke, voldsomme byger af kulturel leflen for laveste fællesnævner, krydret med massiv overvågning og skandaler i det offentlige" i årene, der kommer.

For dum til Paradise Hotel

Selvom det med Kirsten Birgits ord var tiltrængt med et regeringsskifte, trækker det ned, at den nye i modsætning til den gamle ikke selv synes "at være klar over, hvor fuld af lort den er".

Særlig justitsministerens – nu også kendt som Dummernik Hækkerup – udsagn om at "med overvågning stiger friheden" fik en kærlig behandling.

- En logisk syllogisme, der vil efterlade selv de dummeste Holberg-karakterer med åben mund og polypper (…) så må det jo være derfor, de svømmer i frihed i Nordkorea, lød vurderingen, der fortsatte med at slå fast, at Hækkerups logiske evner er så ringe, "at han var blevet klippet ud af Paradise Hotel".

Justitsministeren har ikke imponeret Kirsten Birgit.

Ikke Mortens skyld

- Vi ønsker alle frihed, men med frihed følger risiko. Den må vi løbe, ellers kan vi ikke have friheden, som vi ønsker. Eller som filosoffen Lars Lilholt siger: "for at elske rigtigt skal man være nøgen", var de afsluttende vist nok vise ord om den sag fra Kirsten Birgit.

Inden hun slukkede kameraet og fortsatte udover Kattegat, nåede hun dog også lige at sende en hadsk hilsen til EU og Bruxelles, der ifølge hende uberettiget undersøger hendes gode ven Morten Messerschmidt for svindel.

- Jeg tror, det var Kristian Thulesen Dahl. Det må være ham, ellers havde de allerede smidt Morten ud, ligesom de gjorde sidste gang, lød forsvarstalen, inden hun ønskede godt nytår.

Heller ikke Lars Løkke Rasmussen eller Jakob Ellemann-Jensen blev forbigået.