Så kommer der halvmaratonStorebæltsbroen igen

Løbet har ikke fundet sted siden 2017, da tidligere transportminister sagde 'stop'.

Halvmaratonløbet næste år bliver ottende gang, der holdes motionsløb over broen. Første løb var i 1997, hvor der blev løbet over broen, inden den blev indviet for biler. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Lørdag den 20. juni 2020 bliver der holdt halvmaraton på Storebæltsbroen, oplyser foreningen Broløbet Storebælt, der arrangerer løbet.

- Man skal glæde sig til en fantastisk dag på Storebælt, siger løbsleder Per Hansen.

Broløbet har ikke været holdt siden 2017, da daværende transportminister Ole Birk Olesen (LA) lukkede for løbet.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) varslede i juli, at han igen ville tillade motionsløb over Storebælt.

- Nu skal vi til at lave en kæmpe plan for al logistikken, siger løbsleder Per Hansen.

Der er givet tilladelse til løbet i juni, hvor op til 9.000 løbere kan få lov at krydse broen. Tidligere har der været flere end 12.000 deltagere.

- Vi endte på 9.000, fordi vi gerne vil lave en god kvalitet og oplevelse for løberne, siger Per Hansen.

Bilister kan krydse broen samtidig

Det vil være muligt at køre over broen under løbet, men det vil kun være i ét spor og ved en lavere hastighed end normalt.

Ole Birk Olesen lukkede ned for motionsløbet på Storebæltsbroen efter et stort trafikkaos i forbindelse med et halvmaraton over den nye Lillebæltsbro.

Per Hansen fortæller, at lørdagen inden sommerferien er valgt, fordi der ventes at være relativt få bilister på broen den dag.

- Man har lagt løbet på en lørdag sidst på eftermiddagen, hvor trafikintensiteten ikke er så stor, så dem, der kører der, skulle meget gerne kunne komme frem og tilbage uden væsentlig forsinkelse, siger Per Hansen.

- Det er samtidig, inden skolernes sommerferie er gået i gang, hvor der ellers kunne være meget ferietrafik.

Under løbet laves broen om til en landevej, hvor hastigheden sættes ned fra 110 til 80 kilometer i timen.

- Da vi lavede arrangementet sidst i 2017, var der ingen kø på Storebæltsbroen, så det kan godt lade sig gøre, siger Per Hansen.

- Når man sætter hastigheden ned, tager det lidt længere tid at køre over broen. Til gengæld kan man fornøje en masse mennesker, der skal løbe på broen.

Der skal bruges cirka 950 frivillige for at afvikle løbet, og Per Hansen fortæller, at cirka 40 foreninger fra Fyn og Vestsjælland plejer at stille med hjælpsomme hænder.

Det vil være ottende gang, der er løb over Storebæltsbroen. Det første løb var i 1997 - året inden broen blev åbnet for biler.