Så langt vil pædofile gå med børn

En spørgeskemaundersøgelse på det pædofile chat-forum Scandiland viser, at nogle pædofile vil tvinge børn til sex. Meget ubehagelig læsning, siger en ekspert.

- Det er meget ubehageligt at læse.

Sådan siger lederen af Sexologisk Klinik på Rigshospitalet, overlæge Ellids Kristensen, efter at havde læst den interne spørgeskemaundersøgelse, som pædofile på chat-forummet ”Scandiland” har gennemført.

Undersøgelsen rummer 235 svar. Spørgsmålene handler om, hvor langt den pædofile vil gå, hvis barnet henholdsvis kæmper imod, ikke gør modstand eller godt kan lide det.

Hvis barnet kæmper imod, svarer 50 pædofile, at de ikke vil gøre noget. Men 22 pædofile svarer, at de alligevel vil gøre noget lige fra at se og røre lidt og til at gå hele vejen med regulær voldtægt af barnet.

Hvis barnet ikke gør modstand…

Hvis barnet kæmper imod, svarer 22 altså, at de alligevel vil krænke barnet seksuelt. Næste mulighed i skemaet er, hvis barnet ikke gør modstand, og her vokser villigheden til at krænke barnet betydeligt.

59 pædofile svarer, at de vil krænke barnet. En del vil tage lidt tøj af og se og røre lidt, mens 21 svarer, at de vil gå hele vejen og gennemføre oral, anal eller vaginal sex med barnet.

- De fleste pædofile vil aldrig gøre børn noget ondt. De har trangen til det, men de vil ikke give efter for trangen, fordi de inderst inde godt ved, at det er forkert. Det er dem, der ringer til vores klinik for at få hjælp, siger overlæge Ellids Kristensen fra Sexologisk Klinik på Rigshospitalet.

Hun mener, at dem, der huserer på Scandiland eller andre pædofile chat-forums, er sværere at nå, fordi de rent faktisk giver efter for trangen ved at udveksle erfaringer med andre pædofile.

Hvis barnet godt kan lide det…

Endelig svarer de pædofile på, hvor langt de vil gå, hvis barnet godt kan lide det. Her svarer hele 73, at hvis barnet godt kan lide det, så vil de gå hele vejen og dyrke oral-, anal- eller vaginal sex med barnet.

- Det er her, at kæden hopper helt af for de pædofile. De forveksler simpelthen børn med voksne. De tolker børns reaktioner på for eksempel berøring på samme måde som de ville tolke en voksens reaktion, og det er helt helt forkert, siger overlæge Ellids Kristensen.

Psykolog Helene Jansen arbejder også på sexologisk klinik, men hun har tidligere arbejdet på Center for Seksuelle Overgreb, hvor hun behandlede børn, der havde været udsat for overgreb.

-Børn har deres egen seksualitet, som de skal have lov til at udforske og udvikle i fred uden indblanding fra voksne. Børns seksualitet er ikke koblet til en partner men handler om udforskning af egen lystfølelse. Så når en pædofil tolker et barns positive reaktion på berøring som et signal om, at barnet har lyst til sex med den voksne, så er det helt forkert, siger Helene Jansen.

Børn leger og udforsker

Ifølge overlæge Ellids Kristensen udvikles børns seksualitet meget langsomt, og den må under ingen omstændigheder forceres af voksne.

- Børn er nysgerrige, og de leger små lege med andre børn og udforsker sig selv og hinanden. Et barn kan i leg vrikke med numsen og føre sig udfordrende frem, men det er ikke fordi de vil noget seksuelt med andre. De er i gang med at lege og udforske. Pædofile tolker børns signaler som om signalerne kom fra voksne, og de pådutter børn en seksualitet, som de slet slet ikke er modne til at have, siger Ellids Kristensen.

- De pædofile misforstår barnets signaler. Også børn synes det er rart at blive nusset på ryggen, og berøring af børns kønsorganer kan fremkalde en lystfølelse i barnet. Men det betyder ikke, at barnet har lyst til sex med en voksen, siger psykolog Helene Jansen.

Internettets skyggeside

”Scandiland” er blot et af mange pædofile chat-forums på internettet. De fleste findes i dag på det såkaldte mørke net (Dark Web), som man kun kan komme ind på via det stærkt krypterede Tor-netværk. Her er det uhyre vanskeligt for myndighederne at finde frem til brugeren eller til den server, hvorfra chatten administreres.

- Internettet er godt for mange ting, og vi kan få data på alt muligt. Men samtidig har internettet den skyggeside, at mennesker, der ikke kunne udnyttes før internettet, kan udnyttes i dag. Så internettet har også medført en ny form for kriminalitet, der ikke foregik før, siger overlæge Ellids Kristensen.

Hun hæver samtidig pegefingeren overfor dem, der tror, at overgreb mod børn nærmest vil forsvinde, hvis vi bare fanger de pædofile, der huserer på nettet.

- Vi skal huske, at hovedparten af alle seksuelle overgreb mod børn sker i hjemmet og foretages af fædre, mødre, søskende, onkler og tanter, siger altså lederen af Sexologisk Klinik på Rigshospitalet, overlæge Ellids Kristensen.