Sådan dræber tigre

En tiger tænker ikke over, om det er et menneske det sætter tænderne i. Kød er kød.

For en tiger i fangenskab er et levende væsen et bytte. Kød er kød. (© Colourbox)

Den unge mand der blevet dræbt af tigrene i København Zoo havde ikke en chance. Han blev fundet af vagterne kl. 07.30 onsdag morgen.

Det er helt naturligt, at han er blevet dræbt, efter at han er sandsynligvis er hoppet over indhegningen.

Det forklarer direktør og biolog i Giveskud Zoo, Richard Østerballe:

- Tigrene tænker ikke yderligere over at det er mennesker. De er store kattedyr og er meget opportunistiske. Hvis der er noget der ligner noget de kan spise, så prøver de. Længere er den ikke.

Richard Østerballe har arbejdet med løver og store kattedyr i 22 år. Han har aldrig selv været ude for noget, hvor han har været i fare.

- Jeg holder mig på sikker afstand af dem, forklarer han.

Og det er der en god grund til at gøre.

To bid - og du besvimer

- Løver og tigre i fangenskab ser mennesker som byttedyr. Går vi ind til dem, så prøver de, og vi har ikke en jordisk chance for at klare sådan en stor kat.

Hvordan løver og tigre i fangeskab dræber et menneske, beskriver Richard Østerballe sådan her:

- Det der som regel sker, er at den bider en eller to gange. De første bid er ikke dødeligt, men du mister bevidstheden og dyret lader nu byttet ligge. Sker det her for en menneske i en zoo i dagtimerne, er det her man normalt kan redde folk. Men sker i løbet af natten, hvor ingen kan skræmme dyrerne væk, så ender de med et spise deres bytte. Og det er der ikke noget mærkeligt i.

Sådan bliver de fodret

De tigre som lever i Zoo i København kan veje op til 300 kg. Det kræver en masse føde at holde sådan en stor kat i live.

Ifølge København Zoo's hjemmeside bliver de store katte fodret med dyrekroppe på op til 120 kg. Og højst et par gange om ugen.

Dyrekroppene er med både knogler og skind.

Dyr i fangenskab er farligere

Hvis den unge mand havde møde tigrene ude i deres naturlige omgivelser, var han sikkert ikke blivet angrebet.

- På sin vis er dyrene i fangenskab farligere, fordi de er vant til mennesker. Dem i naturen er sky og når de møder mennesker, er det fordi mennesket jagter dem, fortæller Richard Østerballe.

Og nogle steder i Afrika, går løverne f.eks. tæt på mennesker, uden at spise hverken menneskene, eller deres dyr.

- I visse områder af Afrika spiser løverne kun zebraer og gnuer. Det er det, de er "programmeret" til. Så de lader Masaierne og deres geder være.

Facebook
Twitter