Sådan foregår samtykke i Paradise Hotel: 'Du skal satme være hurtig, hvis du skal nå at smutte den ind, inden de har ringet til dig'

Nikolaj Hvidman blev ringet op af produktionen bag Paradise Hotel, før han skulle have samleje med sin nuværende kæreste.

Den 18. sæson af Paradise Hotel havde premiere i onsdags, og det er den anden sæson, hvor produktionsselskabet Nent Group har krævet tydeligt samtykke fra deltagerne. (Foto: Viaplay/Janus Nielsen © Viaplay/NENT Group)

- Du skal satme være hurtig, hvis du skal nå at smutte den ind, inden de har ringet til dig.

Sådan siger Nikolaj Hvidman om sin oplevelse med sex og samtykke på Paradise Hotel i sæson 17.

På luksushotellet i Mexico havde han flere gange samleje med sin nuværende kæreste, Anne Plejdrup.

Hver gang skulle de fortælle til produktionen, om de havde lyst til at gå hele vejen.

- Inden man skal til at gå i gang, så ringer de bare lige, når de kan fornemme, at der er ved at være lidt hyggelig stemning, fortæller han.

Nikolaj Hvidman og Anne Plejdrup mødte hinanden i sidste sæson af Paradise Hotel. De er stadig kærester. (Foto: (Privat foto) Nikolaj Hvidman © Nikolaj Hvidman)

Den 18. sæson af Paradise Hotel havde premiere i onsdags, og det er den anden sæson, hvor produktionsselskabet Nent Group har krævet tydeligt samtykke fra deltagerne.

Også i det norske Paradise Hotel er der blevet indført krav om et tydeligt samtykke fra deltagerne, før de har sex. Det kan enten ske mundtligt eller ved, at deltagerne giver thumbs up til kameraerne.

Og det kan måske lyde lidt akavet og invaderende i en intim situation, at nogen på den anden side af et kamera ringer og spørger, hvorvidt man vil have sex eller ej. Men det var faktisk helt okay, siger 24-årige Nikolaj Hvidman.

- De var gode til at time det, så det ikke blev på et akavet tidspunkt.

Programdirektør: Vi vil passe på deltagerne

Kravet om samtykke er indført for at følge med tiden, forklarer Kenneth Kristensen, der er programdirektør i Nent Group, som producerer programet. Han kalder det "fuldstændig naturligt" at indføre en regel om samtykke - særligt set i lyset af, at der er blevet vedtaget en samtykkelovgivning i Danmark.

- Det ville være spøjst, hvis vi ikke reflekterede det i et program som Paradise Hotel, der henvender sig til en yngre målgruppe. Så det, synes jeg, virker meget naturlig. Og helt i tråd med samfundet, siger han.

- Det er for at passe på de unge mennesker, som er modige og vil være med i den rejse, som Paradise Hotel er. Vi vil passe på dem og hjælpe dem til at passe på sig selv.

Nent Group har ikke selv meldt ud, at de har indført samtykke i programmet, og de viser det heller ikke til seerne. Årsagen er, at sex har en mindre fremtrædende rolle i Paradise Hotel i dag, forklarer programdirektøren.

- Det (samtykke, red.) er jo ikke noget, vi gør til en aktiv indholdsmæssig ting i forhold til seerne, af den årsag at vi ikke rigtig viser sex mere, siger han.

Intet samtykke varer evigt

Da kæresteparret havde været gennem møllen nogle gange med telefoner, der ringede, inden de kunne overgive sig endeligt til hinanden, forsøgte Nikolaj Hvidman og Anne Plejdrup at få et fast samtykke.

- Vi spurgte, om vi kunne få et ’for altid ’-samtykke, men den gik sgu ikke, så de blev ved med at ringe til os, siger Nikolaj.

Generelt har det ikke været svært at overbevise 'paradisoerne' om, at samtykkekravet var en god idé, forklarer Kent Kristensen.

- De har taget rigtig fint imod det og har på ingen måde set det som noget, der har ødelagt noget. Der er faktisk ikke rigtig blevet stillet spørgsmålstegn ved det, siger han.

Håber, folk bruger det

I Nikolaj og Annes forhold er der ikke længere behov for, at de skal forsikre andre end hinanden om, at de har lyst til hinanden.

Men derfor var det alligevel en god idé, at det var en regel på paradis-hotellet, siger Nikolaj.

- Hvis nogen er i tvivl, så kan det helt klart gå hen og redde nogen situationer.

- Jeg tænker, mange synes, det kan være en træls ting, men så skal de fandme oppe deres game! Hvis det ødelægger det, at man skal give samtykke, så er der noget galt, fastslår han.

Han er da heller ikke i tvivl om, at produktionen bag programmet var skredet ind, hvis ikke samtykket havde været dokumenteret, inden nogle begyndte at blive for intime.

- De havde satme banket på den dør et halvt sekund efter, hvis jeg ikke havde taget den telefon.

Inden parret skulle have sex på hotellet, blev de ringet op fra produktionen, der fulgte med på kameraer. Nikolaj og Anne skulle bekræfte, at de begge ønskede at have samleje. (Foto: (Privat foto) Nikolaj Hvidman © Nikolaj Hvidman)
Facebook
Twitter