Sådan kan dit barns skema se ud

Matematik, tilsyn, tysk og hjemkundskab. Sådan lyder et skoleskema i 8. klasse eksempelvis, når lærerne bliver lockoutet på tirsdag.

I 8. b på Kvaglund Skole står den på matematik, tysk og hjemkundskab i næste uge. Resten af timerne er aflyst på grund af lærernes lockout. (© DR Nyheder)

Når det ringer ind efter påskeferien, skal eleverne holde tungen lige i munden. For de fleste elevers skemaer er fyldt med huller, hvis de overhovedet har timer.

- Jeg har kun matematik, tysk og to tilsynstimer på tirsdag, siger Saredo Hirad, som går i 8. b på Kvaglund Skole i Esbjerg.

Mens de overenskomstansatte lærere er ramt af lockout, og skal blive væk fra skolerne, skal de tjenestemandsansatte lærere fortsætte undervisningen.

Tolv lærere tilbage

På Kvagelund Skole er der 32 lærere, som ikke møder ind på tirsdag, hvis der ikke kommer en aftale inden. Der for er der mange huller i Saredo Hirads skema.

- På min skole er der kun tolv lærere tilbage til at klare undervisningen. Derfor er der mange huller i skemaet, siger skoleinspektør, Torben Mørup, til dr.dk.

Tjenestemændene må udelukkende undervise i de fag, de er ansat til at undervise i - og må kun varetage de opgaver, de specifikt har fået tildelt ved ansættelsen. Lærerne må derfor ikke tage sig af kolleagers timer og opgaver og må således ikke tage lockout-ramt arbejde.

Tilsyn mellem timerne

Ifølge skoleinspektøren, vil skolens ledelse føre det nødvendige tilsyn med eleverne, hvor der er huller imellem timerne, eller hvor der normalt ville være andre voksne i klassen. Men det er ikke let at få det hele til at gå op.

- Det er jo et kæmpe puslespil at lægge de her skemaer, siger Torben Mørup.

Med et år til eksamen er Saredo Hirad træt af at miste mange af sine undervisningstimer, men hun glæder sig også lidt:

- Det er jo altid dejlig at få lidt ferie, siger hun til DR Nyheder

Facebook
Twitter