Sådan kommer du frem og tilbage: Danskerne bestormer trafik på gummihjul efter togstrejke

Både busser og delebiler melder om kraftig passagerstigning på grund af lammede tog.

Aflyste tog på grund af strejke får flere til at søge alternativer, oplyser Gomore og Kombardoekspressen. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Tog fra DSB holder stille på hele Sjælland og skinnetrafikken over Storebælt er reduceret til et minimum på grund af arbejdsnedlæggelser.

Ifølge en løbeseddel fra de strejkende DSB-ansatte varer situationen indtil klokken 15, men officielt kan DSB ikke give nogen prognose for, hvornår togene atter begynder at køre.

En situation man tydeligt mærker hos andre transportører, der ruller afsted på traditionelle gummihjul. Her er et overblik over trafikken mandag eftermiddag.

1

Storkøbenhavn

Metroen og busserne kører. Men vær opmærksom på, at der er flere passagerer end normalt, hvilket kan give forsinkelser. Ifølge oplysningsmateriale fra de strejkende DSB-ansatte ophører strejken klokken 15, men den oplysning er ikke bekræftet.

2

Sjælland

De lokale togbaner kører og det samme gør busserne. DSB indsætter ikke togbusser på de aflyste togstrækninger. På Rejseplanen kan du se, om din strækning også serviceres af en rutebil. Du kan indstille rejseplanen til kun at søge på busser under 'Tilpas søgning' og 'transportmidler'.

3

Samkørselstjenester

På en normal mandag, som i sidste uge, har samkørselstjenesten Gomore omkring 230 oprettede køreture. I dag, hvor alle DSB-tog på hele Sjælland har holdt stille siden tidligt i morges, er der oprettet 712 køreture, som svarer til en tredobling, oplyser presseansvarlig Jacqueline Rodrigues.

4

Regionale busser

Hos Molslinjens busselskab, Kombardo Ekspressen, er der indsat ekstra busser på turene til og fra Aarhus og København.

- Vores bookingtal er gået kraftigt i vejret hen over morgenen. Det er klart, når der bliver sat en prop i trafikken mellem landsdelene på den måde, så leder folk efter et alternativ, og det kan de så finde hos os, siger Molslinjens pr- og kommunikationschef Jesper Maack.

Flixbus: Mange afgange mellem landsdelene er udsolgt, og der er kun få ledige pladser på de afgange, der ikke er meldt fuldt bookede mellem Aarhus og København.

5

Mellem Fyn og Sjælland

Mellem Sjælland og Jylland / Fyn: Der kører ingen tog mellem Fyn og Sjælland. De tog, der ankommer til Odense, kører retur mod Jylland. Derfor skal du benytte dig af alternativ transport, hvis du skal over Storebælt. Et hurtigt men også dyrt alternativ er fly, hvor SAS flyver mellem Kastrup og Aarhus.

6

Fly

Der er fortsat få ledige pladser på afgangene fra København til Aarhus, hvor den billigste afgang koster 1849 kroner. Den modsatte vej - fra Aarhus til København - er der ligeledes kun få sæder tilbage på eftermiddagsafgangene, der koster fra 1.521 kroner.

Lavprisselskabet Norwegian beflyver ruten København - Aalborg. Her er der ledige pladser på alle afgange. Priserne begynder fra 1.651 kroner.

7

Sjælland

De lokale togbaner kører. Det samme gør busserne. DSB indsætter ikke togbusser på de aflyste strækninger. Se på Rejseplanen, om din strækning serviceres med bus. Du kan indstille rejseplanen til kun at søge på busser under 'Tilpas søgning' og 'transportmidler'.

8

Jylland

Bortset fra fjerntog til og fra København er trafiksituationen normal.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk