Sådan svarer Sundhedsstyrelsen i sagen om hjerneskadet psykiater

Sundhedsstyrelsen har afvist at stille op til interview i sagen om en vestjysk psykiater. Direktørens skriftlige svar kan du læse her.

Inden 8. maj i år skal Sundhedsstyrelsen have indbragt sagen om den hjerneskadede psykiater for en domstol, hvis ikke hans autorisation skal træde i kraft igen. (Foto: DR Nyheder © DR Nyheder)

DR Nyheder har bedt Sundhedsstyrelsen svare på en række spørgsmål i sagen om den hjerneskadede psykiater, der var involveret i dødsfald og voldsomme fejlbehandlinger, inden Sundhedsstyrelsen tog autorisationen midlertidigt fra ham i 2013.

DR Nyheder ville blandt andet gerne have spurgt ind til, hvorfor Sundhedsstyrelsen ikke greb ind og stoppede psykiateren langt tidligere, end det skete.

Sundhedsstyrelsen har afvist at stille op til et interview, men har sendt et skriftligt citat fra Anne-Marie Vangsted, der er ny direktør for særligt ansvar for tilsyn:

- Sundhedsstyrelsen fratog den 8. maj 2013 (psykiateren red.) hans autorisation midlertidigt under henvisning til § 8, stk. 1 (overhængende fare). Sagen vedr. (psykiaterens red.) permanente autorisationsfratagelse ligger for tiden i Retslægerådet, der i medfør af autorisationslovens § 9,stk. 2, skal udtale sig inden en evt. sag anlægges.

- På grund af sagens karakter og hensynet til beskyttelse af personfølsomme oplysninger kan Sundhedsstyrelsen ikke kommentere yderligere på sagen.

Ny form for tilsyn

Anne-Marie Vangsted henviser i sin skriftlige kommentar også til, at Sundhedsstyrelsen i september sidste år fremlagde en handlingsplan, der skal modernisere tilsynet med blandt andet sundhedspersoner.

Sådan her beskriver hun i mailen til DR Nyheder, hvordan det nye tilsyn bliver:

- Fremover vil det, på baggrund af alle tilgængelige relevante data og indberetninger, årligt blive vurderet, hvor der er størst risiko for patientsikkerheden, hvorefter Sundhedsstyrelsen fastlægger temaer for det kommende års tilsyn.

- Tilsynsplanen består af 25 indsatsområder og skal gennemføres i 2015. Den har fokus på at sikre øget kvalitet, effektivitet og klar kommunikation på området.

Se 21 Søndags indslag om sagen

Hvis du har mistanke om, at du er blevet fejlbehandlet af den hjerneskadede psykiater fra Vestjylland, skal du kontakte din praktiserende læge. Det oplyser Region Midtjylland til DR Nyheder.

Og hvis du mener at have oplysninger i sagen, du gerne vil dele med os, hører vi gerne fra dig på psykiatri@dr.dk

Facebook
Twitter