Sådan var debatten til ACTA-høringen

DR-programmet Harddisken og dagbladet Information afholdt mandag fælles høring om den omstridte ACTA-traktat. Se overskrifter fra debatten her.

Den internationale handelsaftale ACTA har det med at skille vandene - også på Generaldirektørens Plads i DR Byen, hvor P1-programmet Harddisken og dagbladet Information mandag kl. 17 afholdt fælles høring om traktaten.

Forud for arranegementet havde 14 organisationer givet deres syn på ACTA tilkende. Godt halvdelen af dem kom op og gav et kort resume af deres synspunkter til de tre politikere, der var indbudt: Handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF), it-ordfører Trine Bramsen (S) og Medlem af Europaparlamentet Morten Messerschmidt (DF).

Debatten svingede i halvanden time mellem de mange sider af ACTA, fra kunstnere og virksomheders rettigheder over beskyttelse af internetbrugerne til kopimedicin til u-landene. Især Pia Olsen Dyhr og Morten Messerschmidt røg i de verbale totter på hinanden - på et tidspunkt så rødglødende højlydt, at ordstyreren måtte køle dem lidt ned med et par spørgsmål fra salen.

Du kan se hele debatten fra DR Byen i live-bloggen herunder - og se alle danske indlæg om ACTA på twitter nederst på siden.

Mandag aften eller tirsdag lægger Harddisken en optagelse af hele hørings-arrangementet ud på deres hjemmeside. Du kan også læse alle Harddiskens artikler om ACTA her.

Facebook
Twitter