Sådan vil Kolding forhindre skilsmisser

En advokat, en bankmand, en psykolog og to præster. Det er teamet, som skal nedbringe antallet af skilsmisser.

(© Colourbox)

Kolding Kommune er gået et skridt tættere på byens familier. Nu vil den nemlig hjælpe familier med at forblive familier.

Kommunen vil simpelthen forhindre det, som den kalder for unødvendige skilsmisser.

- Formålet er ikke at undgå skilsmisser, for en skilsmisse kan være den rigtige løsning. Formålet er at undgå unødvendige skilsmisser, siger Tine Nørgaard, konservativ formand for socialudvalget i Kolding Kommune.

Præst og bankrådgiver sidder klar

Derfor har Tine Nørgaard sammen med Venstre-borgmesteren Jørn Pedersen taget initiativ til at lave en hjemmeside, hvor par kan søge hjælp. Hjemmesiden vil blive drevet af frivillige og vil derfor næsten være gratis for kommunen.

De to politikere har allieret sig med en advokat, en bankrådgiver, en psykolog og to præster, som sidder klar til at give gratis rådgivning. Læg hertil en masse frivillige.

For børnenes skyld

Har et par i kommunen problemer, som går ud over børnene, giver kommunen desuden fem timers gratis rådgivning, som loven foreskriver. Og det er da også børnenes tarv, som er baggrunden for projektet.

- Børn kan komme i alvorlige kriser i forbindelse med skilsmisser. Det vi vil gerne undgå, siger Tine Nørgaard.

Hjemmesiden er først og fremmest en hjælp til par i problemer, men kommunen vil helst komme i kontakt med familierne, inden de trues af skilsmissen.

- Derfor overvejer vores provsti netop nu at tilbyde præster som samtalepartnere, der tager et tjek på parforholdet, ligesom bilen bliver tjekket efter 50.000 kilometer.

Tidlig hjælp

En publikation fra Danmarks Statistik peger på, at børn ofte mistrives allerede to år før en skilsmisse.

- Derfor skal lærere og pædagoger også være gode til at anbefale hjemmesiden, hvis de ser, at et barn er ked af det, siger Tine Nørgaard.

Afviser at kommunen blander sig for meget

Hun er ikke ked af, at kommunen rykker tættere på parforholdet.

- Nej, det er jeg ikke. For vi har ikke noget i mod skilsmisser som sådan, og vi gør det for at hjælpe børnene. Det er i høj grad en kommunal opgave, siger hun.

Hjemmesiden er endnu ikke vedtaget politisk, men Tine Nørgaard forventer at Venstre og Konservative vil finde et politisk flertal. Desuden er hjemmesiden drevet af frivillige og vil gå i luften under alle omstændigheder, påpeger hun.

Facebook
Twitter