Særlig kuvøse skal redde nyfødte

Nyt udstyr på Rigshospitalet vil betyder, at for tidligt fødte børn allerede kan blive behandlet under transporten til hospitalet.

Rigshospitalet indvier i dag nyt specialdesignet transportudstyr til små og syge børn, og det vil blandt andet betyde, at for tidligt fødte børn kan blive behandlet, mens de transporteres til hospitalet i helikopter, fly eller ambulance.

Et specialtrænet Transporthold står klar til døgnet rundt at rykke ud til nyfødte og syge børn under to år og nyfødte, og det har en kuvøse med til de mindste børn, et leje til de større og udstyr, som skal bruges til at behandle og stabilisere barnet med.

Det nye udstyr betyder, at behandlingen af de syge barn kan begynde i det øjeblik Transportholdet når frem.

I ambulance eller helikopter

Udstyret er betalt af TrygFonden og Region Hovedstaden i fællesskab og udviklet i et tæt samarbejde mellem Neonatalklinikken og International Biomedical samt Pulmicare.

Kuvøsen kan transporteres med Region Hovedstadens Babyambulance eller Forsvarets Redningstjenestes helikoptere.

- Både respirator og luftforsyning samt monitorer er blevet minimeret til mindste størrelse, samtidig med at det teknisk set er blevet optimeret kraftigt, så det kan det samme, som det udstyr, der på en almindelig stue fylder 4-5 gange så meget, og dermed ikke ville kunne være i helikopteren, fortæller Morten Breindahl, leder af transportholdet.

Se den nye, specialdesignede transportkuvøse og hør Morten Breindahl fortælle om den i videoen i toppen af artiklen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter