Særlige job til B-mennesker

B-mennesker, der absolut ikke er morgenduelige, men til gengæld er i hopla om aftenen, skal have særlige stillinger, der passer netop dem. Københavns Kommune vil oprette særlige job til B-mennesker.

B-mennesker har bare så svært ved at få øjne om morgenen, og det bliver som regel over midnat, før de overgiver sig til dynerne. (© Stock Exchange)

Nogle mennesker springer bare ud af sengen om morgenen. Men for B-mennesker er det mentale rullegardin trukket godt og grundigt ned til et godt stykke op ad formiddagen.QuickVote:

Nu vil Københavns kommune til at tage hensyn til natteravnene. I plejesektoren er der nemlig brug for mennesker, der kan arbejde på alle tider af døgnet, siger Kim Maskell, der er chef for Arbejdsmiljø København, til Jyllands-Posten.

De seneste års forskning viser, at sovevaner er et spørgsmål om gener, lige som vores højde og hårfarve. Derfor er det hårdt at være B-menneske, når vækkeuret ringer.

Først klar til dynerne efter midnat

De kan nemt bruge et par timer hver morgen på overhovedet at vågne og komme i gear, men har til gengæld svært ved at finde vej til dynerne før efter midnat.

Endnu er det ikke afgjort, hvordan en arbejdsdag for en hjemmehjælper, der er B-menneske, skal se ud, men initiativet skal helst få sygefraværet ned. Det er i København knap 23 sygedage om året i gennemsnit.

Ifølge kommunens egne beregninger kan der spares 40 millioner kroner om året på vikarer og sygedagpenge, hver gang det gennemsnitlige sygefravær bliver reduceret en dag.

ExternalContent

Facebook
Twitter