Sag om drab på Nedim Yasar: 35-årig mand løslades

Manden blev fremstillet i grundlovsforhør tidligere i dag, sigtet for drabet.

Der lå blomster og hilsner til Nedim Yasar på Hejrevej torsdag den 22. november 2018. Arkivfoto. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

En 35-årig mand afviser at have været med til at dræbe radioværten og det tidligere bandemedlem Nedim Yasar.

Det har mandens forsvarer, Rune Berggren, oplyst i Frederiksberg Byret, hvor den 35-årige her til formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør sigtet for drab.

Og efter et flere timer langt grundlovsforhør valgte en dommer at løslade manden.

- Jeg har besluttet, at han skal løslades. Der er ikke tilstrækkeligt begrundet mistanke til at fængsle, sagde dommeren ifølge nyhedsbureauet Ritzau.

I sagen sidder tre andre personer allerede fængslet.

Dommer lukkede dørene

Den 35-årige mand var iført grå joggingbluse, sorte træningsbukser og med synlige tatoveringer. Håret var klippet kort i siderne og langt på toppen.

Manden blev anholdt i går omkring klokken 12:35, bekræftede han i retten.

- Det kan godt passe. Jeg fik ikke tidspunktet oplyst, sagde han.

Den sigtede mand virkede afslappet og ville gerne komme med sin forklaring til retten, men den forklaring fik offentligheden ikke at høre.

Udover at nedlægge navneforbud valgte dommeren også på anmodning fra anklager Kristoffer Petersen at lukke dørene af hensyn til efterforskningen i den alvorlige drabssag.

Derfor fik offentligheden heller ikke at vide, hvilken rolle manden konkret menes at have spillet.

Dræbt efter bogreception

Sigtelsen mod manden var enslydende med den, som allerede er rejst mod de tre andre personer, der sidder varetægtsfængslet, hvoraf i hvert fald nogle af dem har relation til bandegrupperingen Satudarah.

Ifølge politiet skulle den 35-årige mand have deltaget i planlægning af drabet på Nedim Yasar et sted i københavnsområdet den 19. november 2018.

To af de nu fire sigtede sad i en bil, som ankom til Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter, hvorefter én steg ud og skød Nedim Yasar i hovedet med to skud, mener politiet.

Det skete cirka 19:32 om aftenen foran Ungdommen Røde Kors' bygninger. Her havde Nedim Yasar lige været til bogreception for at fejre udgivelsen af bogen "Rødder", der handler om hans liv og afsked med bandemiljøet.

Tidligere dømt

I flere år var Nedim Yasar nemlig leder af banden "Los Guerreros".

Den 35-årige mand var ifølge sigtelsen ikke med i bilen, selvom sigtelsen lyder på manddrab.

Den nu løsladte mand er tidligere dømt for alvorlig personfarlig kriminalitet og er tidligere sat i forbindelse med rocker-bandegrupper.

Der blev nedlagt navneforbud i sagen, efter forsvarer Rune Berggren bad om det.

Nedim Yasar blev 31 år.