Sag om lejemord: Kvinde straffes med 6 års fængsel og udvises

En 58-årig kvinde fra Hellerup anker dom i sag om bestilling af et lejemord over nettet.

Den 58-årige kvinde har italiensk baggrund, men har boet i Danmark i næsten 30 år og har også to voksne børn her i landet. Tegning: Emil Thorbjörnsson, DR

En kvinde på 58 år idømmes seks års fængsel for at have bestilt et lejemord og betalt for det over det mørke internet.

Sådan lyder dommen fra et nævningeting i Retten i Lyngby.

Kvinden, Emanuela Consortini, udvises også af Danmark, hvor hun har boet i snart 30 år. Kvinden har italiensk baggrund.

Der er ikke enighed blandt nævninge og dommere. Et mindretal talte for otte års fængsel, og et mindretal talte imod udvisning af Danmark.

Iklædt sort tøj og opsat lyst hår modtog kvinden roligt dagens dom, og hun ankede på stedet dommen for at blive frifundet.

Tidligere i dag blev hun kendt skyldig i forsøg på drabsforsøg, fordi retten fandt, at hun havde bestilt et lejemord over nettet, som skulle ramme kvindens nuværende kæreste.

Kvinden selv har under hele sagen nægtet sig skyldig og udpeget en anden mand som ham, der bestilte lejemordet fra hendes computer - bag ryggen på hende.

Ham har politiet eller Anklagemyndigheden dog ikke kunnet finde, og retten har afvist kvindens forklaring om ham.

Kæresten var selv i retten i dag, hvor han overhørte dommen. Efter dommen talte den 58-årige kvinde og den velklædte italienske mand sammen på italiensk.

Også kvindens datter var til stede i retten.

Anklager krævede mindst syv års fængsel

Da anklager Kenn Jørgensen tidligere i dag fremlagde sit syn på, hvilken straf kvinden skulle idømmes, lagde han vægt på sagens usædvanlige karakter.

- Det, vi behandler i dag, er usædvanligt i sin udførelsesmåde. Man har gjort, hvad man kunne for at skjule det, da tor-netværket blev brugt, sagde han med henvisning til, at lejemordsbestillingen blev afgivet over det mørke internet, hvor det er svært at spore, hvem der står bag.

Derfor krævede anklageren, at den 58-årige kvinde blev idømt mere end de seks års fængsel, som normalt gives til folk, der straffes for drabsforsøg.

- Anklagemyndighedens opfattelse er, at det skal straffes med mere end seks års fængsel, fordi der er tale om et lejedrab. Det vil i praksis sige syv og op, sagde anklageren under sin strafprocedure.

Forsvarer: Offer var aldrig i reel fare

På den anden side stod forsvarer Mie Sønder Koch, der påpegede, at meget talte for, at straffen blev lavere end de seks år.

Der har ikke været et såret offer, og at det er uklart, om den hjemmeside på tor-netværket, som bestillingen er lavet på, overhovedet er ægte, påpegede forsvareren.

- Jeg er med på, at det er ulovligt at anstifte til, at der skal hyres en lejemorder, men vi skal holde fast i, at hjemmesiden formentlig er bedrag, og at den forurettede aldrig har været i reel fare, sagde Mie Sønder Koch.

Forsvareren lagde også vægt på, at nu hvor retten havde fundet den 58-årige kvinde skyldig i drabsforsøg, måtte retten også se på kvindens sindstilstand, da lejemordet blev bestilt.

- Den her handling er ikke begået fuldstædig ud af det blå. Den er formentlig begået, fordi forurettede har drevet min klient helt derud, at hun er blevet vanvittig af bedrag, fordi hun er forelsket i ham, lød det fra forsvareren.