Sagen om de 'ukendte' betjente bliver genåbnet

På baggrund af ny oplysninger genåbner statsadvokat Lise-Lotte Nilas klagesagen over de hidtil uidentificerede betjente.

Uskyldig flyttemand statsadvokat Lise-Lotte Nilas klimatopmøde (Foto: Mogens Flindt © Polfoto)

Statsadvokaten genoptager nu klagesagen om hånlig opførsel mod anholdte fra en betjent under klimatopmødet i København i 2009.

Det sker, efter at flere politifolk har sagt, at de ikke er blevet afhørt i forbindelse med anholdelsen af en flyttemand, politiet fejlagtigt mistænke for at være terrorist.

Statsadvokat Lise-Lotte Nilas meddelte ellers tidligere på ugen, at sagen var blevet henlagt, fordi det ikke havde været muligt at identificere betjentene, som klagerne rettede sig imod.

Udtalelse fra Københavns Politi

- Afgørelsen om, at vi genoptager sagen er truffet efter, at det er kommet frem, at der kan være flere, som ligger inde med oplysninger, siger Lise-Lotte Nilas til DR Nyheder.

- Derfor har jeg besluttet, at det rigtigste er at bede Københavns politi om en fornyet udtalelse i sagen. Det betyder at sagen bliver genåbnet, siger Lise-Lotte Nilas.

Sagen rykker med genåbningen videre fra statsadvokaten til Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Skal betjentene afhøres om episoden, skal afhøringer derfor laves af politiets egen klagemyndighed.

Kørt rundt i flere timer

Ifølge formanden for Københavns Politiforening Claus Oxfeldt kontaktede flere politifolk ledelsen allerede i 2009 med oplysninger i sagen, men de er aldrig blevet afhørt.

Under klimatopmødet forvekslede betjente en uskyldig flyttemand med en internationalt eftersøgt topterrorist, før det gik op for politiet, at der var tale om en simpel forveksling af navne.

Flyttemanden og fire andre klagede bagefter over politiets opførsel, blandt andet fordi han i flere timer blev kørt rundt i København iklædt hvid heldragt og med hænderne fastspændt bag ryggen. Han følte sig også hånet af politifolkene.

Facebook
Twitter