Sagen om drabsforsøg fra Nykøbing Falster: Endnu en sygeplejerske er anklaget

Efterforskning af tidligere sag har ført til tiltale mod endnu en sygeplejerske.

Sagen skal for retten til marts, oplyser anklagemyndigheden. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

En sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus er blevet anklaget for grov eller gentagen forsømmelse eller skødesløshed.

Det oplyser anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Sagen udspringer af en tidligere sag fra sygehuset, hvor Christina Aistrup Hansen blev dømt for at forsøge at dræbe fire patienter på sygehuset. Det udløste en straf på 12 års fængsel.

Anklagemyndigheden har den 15. december 2017 rejst tiltale mod sygeplejersken på sygehuset for overtrædelse af lov om autorisation af sundhedspersoner paragraf 75, der enten kan straffes med bøde eller fængsel i op til fire måneder.

I anklageskriftet er der nævnt fem punkter, hvor den tiltalte sygeplejerske skulle have svigtet sit ansvar ved ikke at følge op på forskellige informationer.

To af punkterne handler om, at sygeplejersken blev gjort opmærksom på, at to medarbejdere nærede mistanke til, at Christina Aistrup Hansen havde slået patienter ihjel.

Et andet punkt handler om, at sygeplejersken ikke reagerede, da hun modtog en såkaldt nålespand med "Heparin-ampuller", som sjældent blev brugt på den pågældende afdeling.

Det fremgår ikke af anklageskriftet, hvilken straf, anklagemyndigheden konkret vil kræve. Men der står, at man vil kræve, at sygeplejersken får frakendt retten til at have ledelsesbeføjelser som sygeplejerske.

Sagen skal for retten til marts, oplyser anklagemyndigheden. Retten i Nykøbing Falster har afsagt kendelse om navneforbud i sagen.

Sagen fra Nykøbing Falster Sygehus

  • Sagen tog sin begyndelse i marts 2015, hvor den nu dømte kvinde blev anholdt efter en nattevagt på Nykøbing Falster Sygehus, hvor to patienter døde, og en tredje havde været tæt på at dø.

  • Byretten idømte hende en livstidsstraf for tre drab og et drabsforsøg. Med indsprøjtninger indeholdende morfin og Stesolid tog hun livet af tre ældre mennesker, lød det i rettens præmisser. En fjerde overlevede med nød og næppe.

  • Men i Østre Landsret blev der sået tvivl om sammenhængen mellem indsprøjtningerne og dødsfaldene. Det kunne ikke bevises med sikkerhed, at de to ting hang sammen, lød det.

  • Derfor frifandt retten sygeplejersken for drab. Til gengæld blev hun dømt for drabsforsøg.

Facebook
Twitter