Said Mansour tilbageholdt af politiet for terror i Marokko

Said Mansour blev i fredags udsendt af Danmark, og nu er han fængslet i Marokko.

Dansk-marrokaneren Said Mansour blev i fredags udsendt til Marokko (arkivfoto). (Foto: © Carl Redhead, Scanpix)

Den terrordømte og netop udsendte tidligere danske statsborger Said Mansour, er blevet sigtet og fængslet for medvirken til terror i Marokko.

Det bekræfter den marokkanske ambassade i København overfor DR Nyheder.

Mansour er mistænkt for at være indblandet i terrorangrebene i den marokkanske by Casablanca i 2003. Angrebene kostede 41 mennesker livet og sårede flere end hundrede.

Advokat bliver holdt i mørket

Said Mansours beskikkede forsvarer, Eigil Strand, er ikke blevet informeret om fængslingen af de danske myndigheder, fortæller han DR Nyheder.

- Jeg tror, de er af den opfattelse, at jeg ikke har noget krav på at få noget at vide.

Advokaten har søgt aktindsigt i den aftale, der efter sigende er indgået mellem Danmark og Marokko, men har ikke kunnet få nogle oplysninger fra myndighederne.

Eigil Strand har ikke talt med Said Mansour selv, men med hans familie i Danmark.

- Jeg har ikke haft kontakt med Said Mansour, til trods for at det faktisk var min opfattelse, at han var stillet i udsigt, at han kunne ringe til mig. Jeg har talt med hans familie og kan ikke sige andet, end at de selvfølgelig er bekymrede for hans helbred.

Støjberg: Ikke en sag for Danmark

Udvisningen af Said Mansour blev gennemført i fredags, efter Udlændinge- og Integrationsministeriet havde forhandlet en aftale på plads med de marokkanske myndigheder.

Men eftersom Said Mansour ikke længere er dansk statsborger, ønsker ministeren ikke at forholde sig til, hvad der sker med ham i Marokko.

- Jeg har ikke nogen kommentar til Mansours eventuelle mellemværende med den marokkanske stat. Mansour er som marokkansk statsborger udsendt til Marokko under iagttagelse af vores internationale forpligtelser. Jeg kan ikke kommentere detaljerne om udsendelsen yderligere, lyder det fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

Opdateret klokken 17.00 med citat fra Inger Støjberg.

/ritzau/ og DR Nyheder