Samarbejde med Røde Kors: Novo Nordisk sænker prisen på insulin i kriseområder

Diabetes er skyld i hver fjerde benamputation hos Røde Kors i Yemen, Syrien og Irak.

En konvoj fra Røde Kors undervejs i Syrien. Et nyt samarbejde mellem Røde Kors og Novo Nordisk sikrer blandt andet billig human insulin til nødstedte verden over. (Foto: OMAR SANADIKI © Scanpix)

Den Internationale Røde Kors Komité, Røde Kors i Danmark samt Novo Nordisk har slået sig sammen i et partnerskab, der skal afhjælpe kroniske sygdomme under humanitære kriser verden over.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

- Ikke-smitsomme sygdomme er en stille, men ofte overset dræber under krig og konflikt, udtaler Peter Maurer, præsident for Den Internationale Røde Kors Komité.

Diabetes et stort problem

En ting er hungersnød, smitsomme sygdomme eller skader efter krig. Det har hidtil været nødhjælpsaktørernes traditionelle fokus. Men blandt de 65 millioner mennesker, der ifølge pressemeddelelsen i dag lever på flugt fra konflikter, er ikke-smitsomme sygdomme som for eksempel diabetes et mindst lige så stort problem.

Diabetes skønnes at være årsag til en ud af fire benamputationer hos Røde Kors’ internationale centre i Yemen, Syrien og Irak.

- Dette partnerskab er det første skridt på vejen til at realisere vores fælles drøm om, at alle med ikke-smitsomme sygdomme har adgang til behandling under humanitære kriser, siger Anders Ladekarl, generalsekretær for Røde Kors i Danmark.

Samarbejdet omfatter blandt andet human insulin til labe priser til Røde Kors’ aktiviteter over hele verden.

- Vores tre organisationer er gået sammen om at løse disse udækkede sundhedsbehov i et nyskabende samarbejde, der kombinerer vores respektive ekspertområder, udtaler Lars Fruergaard Jørgensen, administrerende direktør for Novo Nordisk.

Samarbejdet præsenteres onsdag formiddag ved et pressemøde i København.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk