Samlede over 5.000 hemmeligheder: Danskerne er vidunderligt mærkelige

Da DR for nogle år siden efterlyste danskernes hemmeligheder, væltede det ind med både sære, sjove og sørgelige historier.

Danskernes pinlige, tankevækkende, alvorlige og humoristiske hemmeligheder blev i 2012 samlet i en bog, som formentlig kan tilfredsstille de fleste nysgerrige sjæle. (Foto: ZenShui/Eric Audras)

- Danskerne er vidunderligt mærkelige, og de går rundt med de sjoveste tanker. Vi tænder på de mærkeligste ting, og vi laver meget mærkeligt, når vi er alene.

Ordene er Kåre V. Poulsens. Tilbage i 2012 var han med til at samle over 5.000 hemmeligheder i et projekt, som DR Læseklubber i samarbejde med DSB's magasin Ud & Se stod bag, hvor danskerne anonymt kunne skrive ind og afsløre de ting, som de aldrig før havde fortalt til nogen.

Historierne var mange og spændte lige fra drømme om Hogwarts og kattedrab til utroskab og følelser af skam. En lang række af dem blev samlet i bogen 'Danskernes hemmeligheder, som du kan se et uddrag af herunder.

  • Jeg er 20 år, dreng, bor i KBH, er tømrer-lærling, og så elsker jeg at lave perleplader

  • Jeg er læge og har nogle gange svært ved at holde latteren tilbage, når jeg ser patienter, som er meget syge

  • Jeg tager tit min kærestes trusser på på arbejde

  • I min familie har vi en uhelbredelig sygdom, der med tiden fører til døden. Jeg lader som om, at jeg aldrig tænker på det, men jeg frygter, at jeg aldrig får lov til at blive gammel

  • Jeg har spist lykkepillerKilde: 'Danskernes hemmeligheder'

Kåre. V Poulsen mener, at vi kan være reserverede selv over for vores venner, når det kommer til de særheder eller hemmeligheder, vi ikke er stolte af.

- Jeg tror, vi nogle gange er strategiske, når vi taler om os selv. Vi vil gerne give et billede af os selv som perfekte og ikke lave fejl. Så føler vi os sikre på, at vi ikke bliver drillet, siger han.

- Vi bærer alle rundt på noget

Interessen for hemmelighedsprojektet var enorm, og spørger man Kåre V. Poulsen, kan det skyldes, at deltagerne oplevede noget befriende i at dele deres hemmeligheder og historier med andre.

- Her var det et fællesskab, hvor alle havde fejl og var underlige. Det er fedt at få den ventil og få lov til at sige tingene, som de er. Vi går jo og tror, at vi er anderledes, og at alle andre er normale, siger han.

- Vi bærer jo alle rundt på noget, vi ikke har lyst til, at andre skal vide.

Bærer du rundt på noget - en lille særhed, en pinlig vane eller en dyb hemmelighed - du aldrig har fortalt til andre, så er du ikke alene. Det gælder nemlig ifølge en undersøgelse, som Epinion har lavet for DR, halvdelen af danskerne.

Vil du - ganske anonymt - dele din hemmelighed (eller bare snage i andres hemmeligheder), kan du gøre det lige HER.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter