Samme tog - men meget billigere hvis du køber i Tyskland

Man kan spare mange penge på togbilletten, hvis man fravælger DSB og køber billetten over Deutsche Bahn.

Skinnerne og togene er de samme. Men billetterne fra Danmark til Tyskland er billigere, hvis man skifter DSB-billetterne ud med billetter fra Deutsche Bahn. (Foto: Tirrigan © Stock exchange)

Skinnerne og togene er de samme. Men billetterne fra Danmark til Tyskland er billigere, hvis man skifter DSB-billetterne ud med billetter fra Deutsche Bahn.

En enkeltbillet fra København til Flensborg koster 388 kroner, hvis du køber den hos DSB på Københavns Hovedbanegård. Og på dsb.dk er den såkaldte orangepris 248 kroner, endda på begrænsede afgange, hvis du ikke er meget tidligt ude.

Men hvis du køber den over Deutsche Bahns internationale hjemmeside, koster den kun 190 kroner. Og sproget på hjemmesiden er endda dansk.

Se her, hvordan du gør:

  • 1. Gå ind på Deutsche Bahns internationale hjemmeside på dansk: bahn.com/dk.
  • 2. Vælg fanebladet ”Sparepris-søgesystem” og tryk på det røde link ”Start eller destination uden for Tyskland”.
  • 3. Vælg Danmark som startpunkt i popup-vinduet og tryk ”Videre”.
  • 4. Vælg den station i Danmark, du vil rejse fra.
  • 5. Udfyld de andre felter - inklusive de rejsendes alder, udfyld den lille verificeringskode og gå videre
  • 6. Vælg en udrejse og en hjemrejse (du skal vælge begge to...)
  • 7. Bare for at dobbelttjekke: På samme rejse, samme dag, er DSB væsentlig dyrere.
1 / 7

Du skal købe billet til Flensborg eller en anden destination i Tyskland for at få billetterne så billigt. Men selv om man har billet til Flensborg, kan man jo altså godt stå af før - for eksempel allerede i Middelfart!

DSB over 100 kroner dyrereKøber du billetter hos DB koster den som nævnt 190 kroner - mens DSBs billet på rabatsystemet orange er over 100 kroner dyrere: 293 kroner. og dét selvom du så "kun" har købt billet til den station, du vil stå af på...

Det er ikke engang kun fra København, at det bedre kan betale sig at købe billetter på Deutche Bahns hjemmeside. Også fra Aalborg og andre jyske byer er priserne lavere på tog-billetter til Tyskland.

DSB: Vi har også billige billetter

Hos DSB tager man konkurrencen stille og roligt, for DSB har også billigere billetter, siger direktør for DSB's salg- og marketing, Niklas Marschall.

- Vi har også vores tilbudsprodukter. Vi har Orange-billetter, siger Niklas Marschall.

Men han indrømmer, at afgangene ikke altid er så fleksible, når kunderne søger efter de såkaldte Orange-billetter.

- Jeg ville nok også have valgt en anden billet, siger han til DR Nyheder, da vi præsenterer ham for en afgang klokken 03.00 om natten og med en ventetid på tre timer mellem afgangene.

Facebook
Twitter