Sander: Nej til salg af "brandstation"

Videnskabsminister Helge Sander afviser at sælge den såkaldte "brandstation" på Jagtvej i København, der har været nævnt som alternativ til Ungdomshuset i samme gade. Det forstår overborgmester Ritt Bjerregaard ikke og kalder beslutningen overilet.

Den såkaldte "brandstation" på Jagtvej har aldrig nogensinde været brandstation i virkeligheden. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Videnskabsminister Helge Sander afviser at sælge den såkaldte "brandstation" på Jagtvej i København, der har været nævnt som alternativ til Ungdomshuset i samme gade.

Blandt andre Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard har peget på, at man kunne afværge gadekampe på Nørrebro ved at give de unge den gamle bygning i bytte for bygningen på Jagtvej 69.

Ikke sat til salg

Men den plan skyder videnskabsminister Helge Sander ned.

- Den ejendom er bestemt ikke sat til salg. Tværtimod er den en helt central brik i en sjælden udbygningsmulighed for Københavns Universitet, siger Helge Sander.

Virker overilet

Men det kan Ritt Bjerregaard overhovedet ikke forstå.

- Jeg tror ikke, at han har tænkt sig rigtig om, siger overborgmesteren, der synes, at Sanders argumentation for ikke at ville sælge bygningen virker "overilet".

Overvejede et salg

Hun forstår ikke den pludselige plan, om at ejendommen skulle være en central brik i en udbygningsmulighed for Københavns Universitet

- Vi har haft kontakt til Videnskabsministeriet, hvor man er blevet fortalt, at der ikke var nogen planer med huset, og at man overvejede et salg eller en nedrivning, siger hun.

Kommunen har dog endnu ikke modtaget en anmodning om nedrivning.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk