Sangeren og kunstneren Freddy Fræk er død

Musikeren, der blandt andet var kendt for at spille kazoo og fra børne-tv, blev 80 år gammel.

Musikeren og billedkunstneren Freddy Poulsen, kendt under navnet Freddy Fræk, er død, 80 år gammel. Det skriver Politiken.

Han spillede, sang og smilede sig ind i det brede publikums bevidsthed fra 50'erne og fremefter, hvor han udødeliggjorde en lang række "frække" sange som eksempelvis "Damevalsen" med teksten "Nu skal vi ud og se på damer".

Mindst lige så kendt blev han for sine mange børnesange.

Blandt andet "Den lille, frække Frederik" og "Den lille Ole med paraplyen" blev leveret med en glad og smittende musikalitet, hvor han blandede både jazz, folkeviser og banjo.

Han gjorde instrumentet kazoo så populært, at det nærmest udelukkende blev omtalt som "Freddy Fræk-fløjten" i en årrække.

Desuden har Freddy Fræk indspillet og optrådt med adskillige af datidens store navne som Cæsar, Povl Dissing og Trille.

Han nåede også at blive et yderst populært ansigt på danskernes fjernsynsskærme, hvor han blev kendt som Frede i børne-tv-serien "Sonja fra Saxogade".

De senere år var det dog været som billedkunstner, at Freddy Poulsen, der nu kaldte sig Freddy Fraek, gjorde sig bemærket med både skulpturer, grafik, rumudsmykninger og billedkunst.

Han boede 15 år i Paris med sin svenske kone, kunstneren Gun Gordillo, hvor de begge udstillede og solgte deres internationalt anerkendte værker, inden de flyttede tilbage til Danmark igen.

/ritzau/

Facebook
Twitter