Sankthans i fare: Nu har 68 ud af 98 kommuner indført afbrændingsforbud

Ballerup, Herlev, Gentofte, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk kommuner indfører afbrændingsforbud fra i morgen tidlig.

Det tørre vejr kan få betydning for sankthans 23. juni. Mange steder kan der være forbud mod at holde sankthans med åben ild. Også selv om der over weekenden er faldet regn. (Foto: STINE MUNK JENSEN © Scanpix)

Der udstedes nu afbrændingsforbud i yderligere fem kommuner gældende fra tirsdag klokken 10. De fem kommuner er: Ballerup, Herlev, Gentofte, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk.

Samtidig ophæver Midtjysk Brand & Redning afbrændingsforbuddet i Silkeborg og Viborg kommuner med øjeblikkelig virkning. Det oplyser Danske Beredskaber.

Dermed er der afbrændingsforbud i 68 ud af 98 kommuner som følge sommerens vejr med meget tørke og varme. På et tidspunkt var antallet af kommuner med afbrændingsforbud oppe på 70.

Mindre bål vil være tilladt på særlige vilkår, oplyser Danske Beredskaber.

Forbud mod sankthans

Det tørre vejr kan få betydning for sankthans 23. juni. Mange steder kan der være forbud mod at holde sankthans med åben ild. Også selv om der over weekenden er faldet regn.

Allerede i fredags varslede mindst 13 kommuner, at der sandsynligvis ikke bliver tilladt sankthansbål i år.

I Østjyllands Brandvæsen, der dækker fire kommuner, er der allerede indført forbud.

- Der indføres forbud mod afbrænding i det fri og afbrænding af bål, herunder også sankthansbål, i kommunerne Aarhus, Odder, Samsø og Skanderborg, oplyser brandvæsnet.

Bornholm er der forbud foreløbig frem til 25. juni.

I Hovedstadens Beredskab blev der indført afbrændingsforbud fra i fredags. Det vil formentlig også strække sig over 23. juni, oplyste beredskabet i sidste uge.

- Da der ikke er udsigt til større mængder regn i de kommende dage, må det forventes, at afbrændingsforbuddet kommer til at vare hen over sankthans, og at det derfor heller ikke vil være tilladt at tænde bål denne aften.

- Forbuddet gælder også for bål, der er placeret i søer, havne med videre, samt brug af fyrværkeri og pyrotekniske artikler, skrev Hovedstadens Beredskab på sin hjemmeside.

Hovedstadens Beredskab omfatter Albertslund, Brøndby, Hvidovre, Glostrup, Rødovre, København, Dragør og Frederiksberg.

/ritzau/

Facebook
Twitter